Sverige har haft två lite enklare möten nu på slutet och då har även målen trillat in, och även här bör man vinna rätt bekvämt.

Sverige öppnade med 5-2 förlust mot Tjeckien där tjeckerna vann klart rättvist. Sedan har man mött Italien där man vann med 0-8 i en match där man länge hade svårt att få igång målskyttet. Men efter 0-2 efter två perioder så lossnade det i tredje där man gör sex mål.
Senast stod Norge för motståndet och där vann man med klara 1-9 och skotten visade 17-44. Wennberg gjorde sin första match och han gör mål direkt.
Nylander stod för fyra poäng, Wennberg för tre och Hörnqvist för två, så där ser man ut att ha hittat en kedja med bra kemi. Man har fortsatt sparkapital i Elias Pettersson och Elias Lindholm som inte levererat som förväntat poängmässigt hittills.
Klingberg gör debut i matchen mot Österrike och samma ska gälla för Landeskog, så vi får se två riktigt bra spelare som ska in i laget mot Österrike.

Österrike har haft det riktigt tufft hittills och man har förlorat mot Lettland med 5-2, Ryssland med 5-0 samt nu senast Schweiz med 4-0.
Målen har gjort i boxplay samt powerplay, så man är fortsatt mållösa i spelet fem mot fem.
I matchen mot Schweiz var man länge med resultatmässigt då det stod 1-0 med sju minuter kvar, mycket tack vare Kickert i kassen som gjorde en strålande match.
Thomas och Michael Raffl såg båda riktigt griniga ut stundtals senast, och detta är två spelare som ska bära laget.

Sverige har en klart bättre trupp och spelövertaget ska vara stort i matchen, och detta ska man bara vinna bekvämt.

Speltips: 1 -4,5 och jag investerar 2u // TT