Nu kör vi vidare efter att dagen inte varit med oss. Jag kikar närmre på en av giganterna i den ryska högstaligan KHL, och jag pratar såklart om gästande CSKA Moskva.

CSKA Moskva är tillsammans med St Petersburg lagen som är stora favoriter till att vinna den ärade bucklan Kubok Gagarina, döpt efter Jurij Gagarin som var den första människan i rymden. Gästerna har en trupp som många andra KHL-lag bara kan drömma om, eller vad sägs om Mikhail Grigorenko med över 200 NHL-matcher i bagaget som 23 åring, Valeri Nichushkin (22), Nikita Nesterov (24) och Alexei Marchenko (25) för att nämna några. Truppen är riktigt bra och då man ofta väljer att spela en spelare som Geoff Platt i fjärdelinan bekräftar man bara detta, då han är en spelare som håller otroligt hög kvalitet för KHL. Nu ska sägas att man likaväl kunde haft honom i en andra eller tredjelina, men konkurrensen är stenhård!

De två senaste matcherna har man enbart vunnit på OT och straffar och ändrat en del i truppen, men man fortsätter vinna matcher och hittills på de tio spelade omgångarna så är det bara utmanaren St Petersburg som mäktat med att vinna. Truppen är så komplett att saknas det två,tre riktigt tunga pjäser så har man minst lika bra spelare att ersätta med då samtliga fyra linor är kompletta.

Admiral Vladivostok har öppnat säsongen svagt och har bara Dinamo Riga efter sig i den totala tabellen, vilket absolut inte är någon skräll. De senaste matcherna har man försökt prioritera defensiven på ett annat sätt än man gjorde i inledningen vilket resulterat i att man tagit poäng i två raka matcher. Man är begränsade vad det gäller truppen och har en del spelare som har NHL-rutin, men till skillnad från spelarna i CSKA Moskva så börjar dessa spelare komma till åren och är i slutet av sin karriär vilket gör att det låter bättre än vad det egentligen är.

I denna matchen snackar vi om ett lag som överraskar om man tar sig till slutspel, där det andra laget floppar om man inte tar sig till final. Snacka om två helt olika världar!

Mitt speltips blir CSKA Moskva FT och jag kliver in med 5u. // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip