Under fredagen agerar AIK värdar när man tar emot Almtuna hemma på Hovet, och här har jag hittat ett spel.

AIK kommer med dubbla segrar till detta möte då man näst senast slog Kristianstad med 3-2 och nu senast Björklöven med samma siffror.
I matchen mot Björklöven så var Khomchenko en gigant i kassen då han räddade 46 skott, och han var högst bidragande till segern då man bland annat förlorade skotten med klara 50-29.

Man är med i kampen på en topp-6 placering då man just nu ligger på en sjundeplats, och det är sex poäng upp till Västerås.
Man har dock spelat två matcher fler så det gäller att precis som på slutet vinna matcher, och då speciellt mot lagen bakom.
Truppen har en bra kvalitet med spelare som Weigel, Wemmenborn och Lindholm, och att man spelar på hemmais här ser jag som en fördel.

Almtuna ligger på en tiondeplats i tabellen och man har spelat ihop 44 poäng. Man har dock Tingsryd, Vita Hästen och Södertälje som jagar bakom och samtliga har spelat färre matcher, så läget är helt klart ansträngt.

Nu på slutet har man tagit två raka segrar mot Tingsryd och Björklöven där det i matchen mot löven krävdes förlängning.
Båda dessa segrarna har kommit på hemmais men här är det bortaplan som gäller och där har man inte alls varit lika framgångsrika då man haft det väldigt tufft, och ser man på de 18 senaste matcherna så har det bara blivit tre segrar.

AIK är det bättre laget här och då man möter ett bortasvagt Almtuna så bör chanserna till en tredje raka seger vara god, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT


This is the stats tab
This is the post tip