Måndagen bjuder på en match i hockeyallsvenskan då AIK tar emot Almtuna på Hovet, och här jagar hemmalaget sin tredje raka hemmaseger.

AIK ligger på en tolfteplats i tabellen och inledningen har varit svajig då man vunnit hälften av sina sex matcher, men det ska nämnas att man tillsammans med Västerås spelat minst antal matcher.
En stor anledning till att man inte ligger högre är bortaspelet då man bara tagit en seger på resande fot, och den kom i premiären.
Spelet på hemmais har varit helt annat då man slagit Björklöven med 4-0 och nu senast Södertälje med 6-3 där man imponerade, och man står på full pott på Hovet.

I laget har man värvat in Richard Gynge och där har man en riktigt fin spetspelare då han gjorde 55 poäng i SHL i fjol. Det finns även namn som Nybeck, Rockwood och Windlert i laget.
Visst är man inte lika starka som de bästa lagen i ligan, men här
möter man ett klart överkomligt motstånd.

Almtuna kom med tre raka segrar inför senast där man dock stötte på tufft motstånd i Karlskoga, och det blev inte oväntat förlust då siffrorna skrevs till 4-2.
Mikkel Oby-Olsen stod för lagets båda mål, och han som stack ut i matchen tillsammans med Oskar Asplund.

På bortaplan har man inte varit i närheten av lika starka som hemma då man bara tagit tre av sina tio poäng utanför egen borg, och då har man även spelat en match mer på bortais.
Ser man på truppen så finns det spelare i Golovkovs, Hertzberg och
Karlström som sticker ut, men överlag är truppen inte särskilt slagkraftig, och risken är att det blir ett nytt nederlag här.

AIK har imponerat på hemmais hittills och då man möter ett Almtuna som haft svårt på bortaplan så ska segerchanserna vara bra, och jag tror klart mest på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u.

This is the stats tab
This is the post tip