Hockeyallsvenskan bjuder på hockey och jag riktar in mig på matchen mellan AIK och Karlskoga, där det ska vara klar fördel för ena laget.

AIK kommer med bra form till matchen och man har tagit poäng i sju raka matcher varav fem av dessa har vunnits. Man ligger femma i tabellen med 54 poäng, men det är jämnt både ovanför och under, så varje poäng är viktig för laget som slåss om platserna.
Senast slog man Västervik borta på straffar och tog ytterligare poäng.
I laget hittar vi mycket offensiv kraft i målskytten Anton Holm, Eric Castonguay och Jesper Frödén som utgör ett stort hot framåt, där det också finns namn jag inte nämnt.
Till matchen har jag läst till mig att Michael Haga blivit inlånad till AIK och det är en riktigt fin förstärkning då han gjorde 45 poäng på 52 i grundserien för Almtuna senast han spelade i hockeyallsvenskan.

Karlskoga ligger sist i tabellen och man har åtta poäng upp till Västervik som ligger före, samt lika många poäng upp till Troja/Ljungby som ligger precis ovanför strecket. Senast blev man nollade av Tingsryd på hemmaplan där slutresultatet blev 0-2.
Man kommer med fyra raka förluster till denna match mot AIK och man har bara gjort två mål på dessa matcher vilket pekar på att offensiven är ett problem. Man gör näst minst mål i serien där bara Tingsryd ligger bakom samtidigt är man det enda lag som släppt in över 100 mål hittills, så det är inte bara offensiven som brister.
Inför denna match plockar Mora tillbaka Galbavy samtidigt som Höggren stannar hemma då han snart ska bli pappa. Istället blir det att man plockar in två juniorer i truppen igen i form av Oliver Eklind och David Lilja som båda representerat laget tidigare under säsongen.

Ett förstärkt AIK på hemmaplan mot ett försvagat Karlskoga ska bara kunna sluta på ett sätt, och AIK har revansch att utkräva efter de två förlusterna mot Karlskoga hittills under säsongen!

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip