Fredagen bjuder på flera matcher i hockeyallsvenskan. Bland annat ska AIK göra upp med Karlskoga, och jag tror det blir tufft för hemmalaget.

Efter att AIK vunnit med 2-0 mot Kristianstad och näst senast tagit poäng mot Vita Hästen så tog det stopp senast då man förlorade mot Tingsryd med 5-2. Man hade 0-2 redan efter sex minuter och startade bra. Sedan kom vändningen och Tingsryd vinner med 5-2.
Nu har man bara vunnit en av de tio senaste matcherna, och det blir bara längre och längre till laget ovanför. Nu är det hemmaplan, men det ser jag inte som någon fördel då man faktiskt tagit färre poäng hemma än borta.

Karlskoga visade fortsatt upp ett fint powerplay då mag gjorde tre av fyra mål i just den spelformen senast mot Timrå. Man vann matchen efter förlängning där Fredrik Forsberg både kvitterar och sedan avgör matchen i powerplay. Man har nu vunnit sex av de sju senaste matcherna och man ser riktigt vassa ut denna säsong. Offensivt är man otroligt farliga och öser in mål, vilket ett snitt på över fyra mål per match visar.
Man har hela tio spelare som gjort fler poäng än AIKs bästa poängplockare, och det säger en hel del om skillnaderna mellan lagen.

Detta ska bara gästerna vinna på ren kapacitet, och jag väljer att gå på bortaseger här.

Ännu mer som talar till Karlskogas fördel?
AIK:s alla skador.
Saknar...
Sam Marklund.
Cody Bradley.
Lukas Macklin.
Jacob Svensson.
Jacob Dahlström.

Speltips: 2 och jag investerar 3u hos Nordicbet eller Betsafe // TT

This is the stats tab
This is the post tip