AIK och Kristianstad bjuder på kamp i måndagens enda match i hockeyallsvenskan, och här blir hemmalaget fel favoriter.

AIK har gjort allt annat än imponerat under säsongen då man ligger på en tolfteplats i tabellen, och man har bara tagit 16 poäng på 14 matcher.
Inför denna matchen har man tre raka segrar i ryggen och uppehållet kom lägligt för laget så de kan ladda om. Nu väntar även hemmais och det är ett klart plus, men ser man till de elva senaste matcherna har man bara tagit tre segrar, så formen oroar helt klart.

Man har skickliga spelare i laget och då tänker jag främst på Gynge och Rockwood, men det finns helt klart mer att bevisa av dem, och istället har unge Dvorsky varit en stor överraskning.
Även Semjonovs som gjorde 25 poäng på 29 matcher i fjol har öppnat svagt med bara två poäng.
Dvorksy och Nickl har samtidigt varit iväg på landslagsuppdrag där det varit tre matcher på kort tid, där den senaste matchen spelades bara dagen innan denna, och oavsett om de spelar här eller inte så är det ett minus.

Kristianstad hade inför senast tre raka förluster och även om det var mot rätt bra motstånd så övertygade man inte offensivt. Senast fick man dock islossning då man slog topplaget Björklöven med 7-4, och man visade även upp ett bra spel i powerplay då tre av målen kom i spelformen.
Säsongen hittills har även varit godkänd då man ligger nia i tabellen, och även om inte offensiven alltid fungerar har man sett bra ut bakåt.

Nyförvärv som Ainali, Karlsson och Kopacka har sett riktigt bra ut och de har visat på spetsegenskaper. Man har även kvar namn som Svenson och Pistek samtidigt som målvakten Larsson sett grymt bra ut, så man har helt klart kvalitet i laget, och här kan absolut ta en andra raka seger.

AIK har inte imponerat på mig hittills och förmodligen inte på någon annan heller, och att man ska vara favoriter här tycker jag är fel då gästerna är ett svårspelat lag, vilket gör att jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip