Rond tre mellan AIK och Oskarshamn där båda lagen vunnit varsin hemmamatch. Matchen spelas ikväll i hovet och AIK ska ha bra chans på hemmaplan.

AIK vann första matchen med 5-1 efter en urladddning i andra perioden. Nu senast förlorade man med 3-1 nere i Oskarshamn efter att man tappat 0-1 i sista perioden.
I slutet av andra perioden tog domaren en riktigt märkligt utvisning på Weigel som fick 5+20, och det känns som det påverkade matchen utveckling även att man lyckades spela av den utan att släppa in mål.
Nu är matchen tillbaka på hovet och AIK står som hemmalag. Senast man spelade hemma landade publiksiffran på 5732 personer, och till denna matchen har man sålt över 7300 biljetter redan under torsdagskvällen, så räkna med ett grymt taggat hemmalag som är ute efter revansch, samtidigt som man har ett grymt stöd på läktaren.

Oskarshamn är underdogs i denna matchserie och min tanke är att man kan utmana på hemmaplan men att det blir oerhört svårt att plocka en match på hovet. Man var klart bättre på hemmaplan under grundserien och tog 59 poäng, där man kan jämföra på bortaplan då man spelade in 39 poäng.
Man ska ha full trupp att tillgå här, men jag tror inte det räcker för att utmana AIK på hovet, och känslan säger att man får sikta in sig på att sno hemmamatchen i nästa match.

AIK på hemmaplan med över 7000 på läktaren bör komma ut fulla av energi och revanschlusta, och då tror jag man tar segern i denna match.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Bethard eller FastBet // TT