Det är dags för toppmöte i HockeyAllsvenskan när AIK tar emot Timrå på sin hemmais. Oddsen har studsat fram och tillbaka hela tiden men nu väljer jag att kliva in när vi erbjuds hela 2.40 på en hemmaseger. Jag spelar AIK att vinna under ordinarie tid till 2.40 hos William Hill med en flatinsats.

AIK har svajat fram och tillbaka i år. Mönstret har varit väldigt konstigt, man inledde med serien med fyra raka segrar, sen kom fyra raka förluster, sen kom fyra raka segrar, sen kom tre raka förluster och efter det har det blivit en seger och en förlust. Verkligen otroligt märkligt, från att alla säger AIK kan inte förlora en match till att alla säger AIK kan inte vinna en match. Med andra ord rätt svårt att veta vart man har AIK. En sak som är säker är iallafall att det gått extremt dåligt för AIK på just hemmais. På åtta spelade matcher har det blivit nio poäng och man är seriens näst sämsta lag på hemmais. Det är dock bara vad poängtabellen säger, känslan är att AIK haft "otur" samt varit svaga på att sätta dit puckarna när lägena kommit. Enligt statistik är AIK det näst bästa hemmalaget så segrarna kommer snart börja rulla in. AIK har varit mycket starka i boxplay men betydligt svagare i PP. Det blir en viktig nyckel att sätta BP-spelet även idag då man möter ett mycket vasst powerplaylag. AIK trycker oerhört mycket på att man vill vara starka hemma och säger att det svider otroligt mycket att man fått den starten man fått på just hemmais. Med andra ord ett otroligt revanschsuget AIK som idag tar emot Timrå. Kort och gott tycker jag att 2.40 på en hemmaseger betalar för bra idag. Tycker den borde stå i max 2.20.

Timrå går som tåget i HockeyAllsvenskan och leder serien med hela sju poäng före tabelltvåan Oskarshamn. Timrå har spelat otroligt bra hela säsongen och har bara två förluster under ordinarie tid hittills, oerhört starkt. Idag hoppas jag dock och tror att det återigen är dags för en förlust. Timrå har dock varit lite mer svajiga på slutet, det kan absolut ha att göra med att några killar varit på landslagsuppdrag, alla dessa är tillbaka idag. Timrå har haft det tuffare på bortais, dem har absolut inte varit dåliga, tvärt om. Men lite tuffare har man haft på bortais. Idag möter man ett av seriens absolut bästa lag så det ska bli kul att se hur man hanterar den uppgiften. Känslan är dock som sagt att Timrå är lite för små underdogs och jag tycker helt klart att värdet finns att hämta på hemmalaget. AIK ska vara starkare än Timrå på hemmaisen.

Match: AIK - Timrå
Spel: AIK
Odds: 2.40
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00
Bolag: William Hill

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip