Hallå, ny vecka nya möjligheter....... Känns lite tungt att starta upp en ny vecka när man varit totalt iskall under senaste tiden. Å andra sidan känns det ganska motiverande också, blir som på något sätt en nystart. Lördagen var oerhört tung då vi hade tre rekar här och det slutade med två förluster och en push. Förlust på Brynäs och Djurgården och push på Frölunda. Förlusten på Djurgården kändes som en spark rakt i magen på mig som redan ligger ner med havssalt i mina öppna sår. Nej men brukar inte bli tiltad av förluster men i lördags när Djurgården släppte in två puckar med fyra minuter kvar varav sista målet med 25 sekunder kvar så rann bägaren över. Hade Djurgården bara hållit undan och vunnit så hade dagen slutat med dryga 1.5U+ istället slutade den med 6.0U back, en förändringsfaktor på 7.5U, minst sagt tungt. MEN SKIT I DET, som sagt ny vecka, nya möjligheter, idag spelar vi Vita Hästen +0 borta mot AIK till höga @2.92 med 3/5U.

Alltså eftersom jag är totalt iskall just nu så kanske det är jag som har fel. Men jag kan absolut inte förstå hur Vita Hästen kan betala @2.92. Jag ser matchen som oerhört jämn på förhand och kan absolut inte på något sätt se hur AIK kan vara sån jättefavvis. Detta är väl egentligen en spot jag ska spela Vita Hästen +0.5 istället till @2.12, men känner verkligen att jag måste prova +0 till @2.92 då den känns så fin i längden.

AIK kommer till denna match med en form som vi verkligen kan diskutera. Man kommer senast från två raka förluster där man inte mäktat med att göra mål, man har dessutom släppt in 9 mål i dessa två matcher, förlust mot Oskarshamn med 4-0 och nu senast mot Västervik borta med 5-0. Det var drygt 125 minuter sedan AIK gjorde mål och i deras fyra senaste matcher har man släppt in totalt 16 mål vilket är ett snitt på fyra mål per match.

Vita Hästen kommer från en lite tyngre period dem med men jag tycker det ska tilläggas att man bara kanske gjort en svag insats och det var mot Almtuna hemma, torsk med 1-5. Två övertidsförluster mot Västerås och Timrå samt en storförlust mot Mora borta. Men Mora borta, vilka fan slår dem Pittsburgh Penguins möjligen... Senast lyckades dock Vita Hästen slå tillbaka då man körde över Pantern på hemmais med 5-1, detta borde självklart ge nya krafter och självförtroende i laget.

I jämna matcher brukar det vara små marginaler eller enskilda prestationer som avgör. Där tycker jag det är stor fördel Vita Hästen. Vita Hästen har exempelvis betydligt vassare poängplockare i Rickard Palmberg och Marcus Eriksson. Vita Hästen tekar betydligt bättre än AIK. Vita Hästen har ett bra PP med 20.57% i jämförelse med AIK:s PP som är 13.68%, stor skillnad där. Vita Hästen har dessutom ett klart solidare BP med en procent på 85.5 samtidigt som AIK har 79.63%. Vita Hästens målvaktsspel är dessutom bättre än AIK:s, även om det är väldigt lite som skiljer.

Självklart är AIK favoriter till att vinna denna match, men om dem spelade denna match 1000 gånger i rad tror jag vi skulle få väldigt fin avkastning. Jag sticker ut hakan och anser att Vita Hästen kanske borde stå @2.50 +0 cirkus. Om ni vill vara på den lite mer säkra sidan är givetvis +0.5 till @2.14 även den mycket fin.

Kan vi snälla få sätta ett spel nu? Kämpa!!

Match: AIK-Vita Hästen
Spel: Vita Hästen +0
Odds: @2.92
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving fucking forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip