Hockeyallsvenskan drar igång med match mellan AIK och Vita Hästen, och jag har min idé i matchen klar.

AIK kommer in till säsongen efter ett misslyckande förra säsongen. Man vann grundserien på ett bra sätt och laget såg riktigt bra ut. Så i matchserien mot Oskarshamn trodde nog de flesta att man skulle vinna, men icke. Man förlorade med 3-2 i matcher och det var istället Oskarshamn som fick möta Timrå, där man senare också vann den matchserien och gick upp i SHL.
Inför denna säsong så har AIK gjort om extremt mycket i laget, mycket tack vare ekonomin.
Man har tappat Crandall som vann den interna poängligan förra säsongen. Även Weigel, Lindholm, Frödén, Holm och Nunn har lämnat. Alla dessa spelare var de bästa poängplockarna i laget förra säsongen, och det finns fler att skriva upp.
Man har tagit in Porsberger i laget, och det är en bra värvning enligt mig, då jag följde Leksand bra förra säsongen. Man har även plockat in Drugge från Västervik, Robin Johansson från KooKoo, Henrion från Dusseldorf och Tallberg från Tingsryd. Så en del intressant värvningar har man gjort, men man har inte kunnat täcka upp för alla spelarförluster, något som såklart man redan visste om.

Vita Hästen då?
Jo man slutade överlägset sist i tabellen förra säsongen på 48 poäng, där Almtuna kom näst sist med 61. Man fick kvala sig kvar för att spela vidare i hockeyallsvenskan denna säsong, och det lyckades man med. Man har inför denna säsongen tappat Rommel, Westlund, Josefsson (slutat) och Lindman för att nämna några. Många tapp är backar, och där har man ersatt med Aronsson, Lindblad och Spangberg.
Offensivt har man tagit in Bartalis från Schwenninger, ett klart intressant nyförvärv. Även Blomberg och Holmström har kommit in på forwardsidan.
Jag tippar fortsatt att man är i de nedre regionerna denna säsong, men negativt kval bör man kunna undvika.

AIK har några intressanta värvningar, men truppen är inte tillräckligt bred för at konkurrera denna säsong, samtidigt tror jag att man är starkare än Vita Hästen. I premiären här tror jag dock vi får se på en del mål då jag tror gästerna absolut kan hota framåt.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 2u hos SpeedyBet , FastBet eller Bethard // TT

This is the stats tab
This is the post tip