Hockeyallsvenskan på tapeten under onsdagen och här ska AIK och Vita Hästen göra upp, och jag har min idé klar.

AIK är ett av seriens formstarkaste lag för tillfället då det har blivit åtta segrar på de tio senaste matcherna, och spelmässigt så har det sätt klart bättre ut än under inledning av säsongen.
Till denna matchen kommer man även med fem raka segrar i ryggen där det varit jämna fighter, men man har visat styrka och vunnit matcherna.

Nu senast så slog man Västerås hemma med 3-2 efter att man hade 3-0 inför den sista perioden. Man tappade dock i den tredje perioden, men man lyckades hålla undan och vinna matchen.
I laget hittar vi spelare som Weigel, Karlsson, Holm och Heinerö för att nämna några, och det är vassa spelare framåt.

Hemmaplan gäller här och det har funkat bra då man vunnit elva av 17 matcher, så det är ingen enkel uppgift att komma som gästande lag, något jag tror Vita Hästen kommer att få känna på.
Det har även blivit åtta hemmasegrar på de tio senare matcherna, och det är ett riktigt bra facit.

Vita Hästen kommer från en 2-5 förlust mot Västervik i en relativt jämn match, men gästerna visade klart mer effektivitet när lägena gavs.
Formen är inte på topp och det har bara blivit två segrar på de åtta senaste matcherna där man slagit Tingsryd och Västervik, men då hade man en väldigt bra utdelning i matchen mot de sistnämnda, och segern kändes inte helt rättvis.

Man har plockat in Lavoie som nu gjort två matcher för klubben och det har resulterat i tre poäng, så han har sett bra ut inledningsvis. Man har även en del gubbar till som är vassa framåt och då tänker jag främst på Eriksson, McNeill och Lundberg. Överlag känns dock truppen aningen svag, något man också kunnat se i flera matcher.
Nu är det bortaplan och där har man vunnit åtta av 17 matcher, en siffra som är bättre än hemma där det bara blivit fem segrar på 17 försök, men det är fortfarande riktigt klena siffror.

AIK har formen på topp samtidigt som man har ryckt upp sig på slutet och här tror jag man visar att man är det bättre laget i matchen, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u till oddset 1.85 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo // TT

This is the stats tab
This is the post tip