Tjena! Gårdagen var lite motstuds. Djurgården vinner med 3-2 men dock efter förlängningsspel. Minnesota Wild hämtar igen 3-1 till 3-3 men förlorar sedan på övertid. Typiskt! Ajaa nya tag idag!

En match i Hockeyallsvenskan där Almtuna tar emot BIK Karlskoga.

Almtuna kommer närmast från en 2-1 seger efter övertid borta mot Timrå. Almtuna spelade betydligt bättre än vad laget gjorde i dom två matcherna innan. Men en annan stor faktor till segern var Almtuna's målvakt Alexander Sahlin.
Det gör att Almtuna har på sina fem senaste matcher gått segrande ur tre och förlorat två. Två av dom tre segrarna har kommit efter övertid eller straffar.
Med det bättrande spelet och poängskörden den senaste tiden så har Almtuna gått från att vara ett jumbolag till att vara ett lag som slåss om en playoff plats till Kvalserien. Almtuna ligger i skrivande stund på en elfte plats med 56 poäng efter 41 omgångar. Men har bara sex poäng till sjuan Oskarshamn som ligger på den sista playoff platsen för stunden och Oskarshamn har även spelat två matcher fler än Almtuna.
Hemmaspelet är däremot inget att hänga i julgranen. Med endast 25 poäng på 20 hemmamatcher så är Almtuna seriens näst sämsta hemmalag. Det är bara jumbon Björklöven som är sämre. Almtuna har en statistik på 8 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 12 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 43-44.
På hemmaplan i dom senaste matcherna har inte varit strålande. Senaste hemmamatchen var mot Mora. Ett Mora som inte hade gjort mål i tre raka matcher rivstartade och satte fyra puckar redan i den första perioden och vann tillslut med 6-2.
Det gör att Almtuna nu har två raka nederlag på hemmais och har två segrar på dom fem senaste. Det går snabbt sammanfatta att förlusterna har kommit mot bättre motstånd. Serieledarna Västerås, 1-2 tabellfyran Malmö, 2-4 och nu senast tabellåttan Mora, 2-6.
Almtuna har idag fått en sponsormatch där mängder av sponsorer kliver in och sponsrar inträdet. Med det sagt så är det alltså gratis inträde och det bör ska komma mycket folk som vill heja fram hemmalaget.
Jag hittar inga uppgifter om skador i Almtuna's trupp.

BIK Karlskoga kommer närmast från en svidande 1-2 förlust hemma mot Västerås. Trots ett kraftigt skottövertag och missad straff så fick inte BIK Karlskoga med sig några poäng i matchen. I och med den förlusten så har BIK Karlskoga nu förlorat två raka matcher.
På BIK Karlskoga's fem senaste matcher har det blivit poäng i fyra av dessa fem och sedan tre segrar och två förluster. Även BIK Karlskoga har vunnit två av sina tre matcher efter övertid eller straffar.
Med den lite sviktande formen så har BIK Karlskoga förlorat första platsen och ligger nu på en tredje plats med 76 poäng. Samma poäng som fyran Malmö fast med en bättre målskillnad. BIK Karlskoga har fem poäng upp till serieledarna Västerås med en match mindre spelad.
BIK Karlskoga's bortaspel är däremot riktigt bra. Med 33 poäng på 20 bortamatcher så är BIK Karlskoga seriens andra bästa bortalag. Med en statistik på 10 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 54-50.
Senaste bortamatchen var mot Oskarshamn. BIK Karlskoga började piggast och ledde med 1-0 redan efter 17 sekunder. Laget gick även upp till en 3-1 ledning i början av den tredje perioden men orkade inte hålla tätt bakåt utan Oskarshamn kom ikapp till 3-3 och avgjorde sedan till 4-3 i powerplay i förlängingen.
Det gör att BIK Karlskoga nu har tagit poäng i tre av sina fem senaste bortamatcher och har vunnit två av dessa fem.
BIK Karlskoga kommer till spel med nästan en full trupp. Laget saknar enbart K. Näslund som inte tränade igår och är eventuellt magsjuk men det är inte spikat om han stannade hemma.

Historia:
Detta blir lagens fjärde möte med varandra. Dom två senaste har varit ruggigt målsnåla men vi börjar med första mötet.
Där vann BIK Karlskoga med 5-2 hemma i Nobelhallen.
Det andra mötet spelades i Metallåtervinning Arena. Där vann BIK Karlskoga med 1-0 efter förlängning
Det senaste mötet spelade i Nobelhallen. Det vanns av BIK Karlskoga. Även där med målsnåla 1-0 efter förlängning.
På lagens fem senaste matcher så har Almtuna inte vunnit en enda och BIK Karlskoga har därmed vunnit samtliga. Värt att notera är att tre av dessa fem matcher har slutat oavgjort efter fulltid.
Senast Almtuna slog BIK Karlskoga i en seriematch var den 28 oktober 2012. Då vann Almtuna hemma med 4-2.
På lagens fem senaste matcher i Uppsala så har Almtuna vunnit en match och BIK Karlskoga fyra. Två av dessa fem matcher har slutat oavgjort efter fulltid.

Kommentar:
Gratis inträde, troligen mycket folk. Bör vara fullsatt då Almtuna har ryckt upp sitt spel och istället för att jaga nytt kontrakt så jagar laget nu istället en playoff plats till Kvalserien. Jag tror dock inte Almtuna kommer nå den platsen. Det är många lag som slåss om samma plats och jag tycker i alla fall att Almtuna är lite för lätta om vi kollar hela truppen och att hemmaspelet är för svajigt. Det som gör att jag väljer att tro på BIK Karlskoga i dagens match är tre anledningar.
1: Almtuna är inte bra på hemmaplan. Laget är det näst sämsta hemmalaget och vill Almtuna nå en playoff plats så kan man inte vara seriens näst sämsta hemmalag.
2: BIK Karlskoga's form. Med två raka förluster så tror jag det tar slut idag. BIK Karlskoga är ruggigt bra på bortaplan (andra bästa bortalaget i serien) och jag tror inte laget förlorar två raka på bortais.
3: BIK Karlskoga trivs bra mot Almtuna. Sju poäng av nio möjliga denna säsong och har nu fem raka segrar på Almtuna överlag och två raka på bortaplan.

Nej jag tror att BIK Karlskoga väger för mycket för Almtuna idag. Med mycket folk på läktaren och sista matchen innan ett uppehåll på nio dagar så bör båda lagen vara riktigt taggade och BIK Karlskoga måste vinna denna match om laget vill vinna serien.
Nej jag spelar BIK Karlskoga som segrare till 2,05 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip