Bottenlaget Almtuna tar emot ett Karlskoga man brukar ha svårt för, och här tror jag att gästerna är starkast.

Almtuna slåss i botten av tabellen och just nu ligger man på en tolfteplats i tabellen. Det är dock enbart fyra poäng ner till Södertälje som är bakom och även om det är tio poäng ner till Troja/Ljungby som ligger sist så har man gjort tre matcher fler, så läget är absolut tufft.
Nu senast vägde man för lätt då man förlorade mot Björklöven med 5-1, och här är motståndet återigen tufft samtidigt som man inte brukar trivas mot Karlskoga då man har sex raka nederlag lagen emellan.

Man är ett av lagen som släpper in flest mål i ligan då man släppt in 129 mål på 37 matcher, och det är bara Södertälje som släppt in fler.
Truppen har inte heller samma spets som gästerna även om det finns namn som Golovkovs och Hertzberg, och här är risken överhängande att man åker på en ny förlust.

Karlskoga slåss i toppen av tabellen då ligger man på en tredjeplats och man jagar Modo som är ovanför i tabellen. Ska man om måste man dock vinna matcher mot bottenlagen, och här ställs man just mot beskedligt motstånd.
Nu senast kommer man från en förlust mot serietvåan Modo efter förlängning, och det var ett starkt att sno poäng.

Nu är det precis som senast bortaplan som gäller och där trivs man bra då man ligger tvåa i bortatabellen, men då har man två matcher färre spelade än HV71 som är en poäng före.
Truppen håller en fin kvalitet då man har spelare som Björklund, Rekonen, Lindquist och Lilja för att nämna några, och jämför man med Almtuna så är man numret större.

Almtuna slåss i botten av tabellen och nu ställs man mot topplaget Karlskoga som trivs utmärkt på bortais, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip