Oj oj oj vilken härlig match vi kan se fram emot här. Almtuna och Kristianstad står båda på 18 poäng och vinnaren i matchen spelar i Allsvenskan nästa säsong, det andra laget i hockeyettan.

Almtuna förlorade mot Vita Hästen senast med 4-2 vilket gjorde att Hästen fixade förstaplatsen i tabellen och är klara för spel i hockeyallsvenskan även nästa säsong. För Almtunas del väntar en helt avgörande match mot Kristianstad om den sista platsen där nästa säsong, och i mitt tycke så har man ett alldeles för bra lag för att trilla ner.
Senast man mötte Kristianstad var på bortaplan och då fick man stryk med 5-4 trots att skotten visade 28-42. Men det gäller att vinna matcherna och här får man en ny chans, och Mårtensson bör kunna skaffa mod i laget med sin rutin samtidigt som man spelar på hemmaplan.
Man ska ha samma spelare tillgängliga som senast, och truppen släpps en timme före nedsläpp.

Kristianstad hade läge att gå upp på 21 poäng senast och sätta grym press på Almtuna, men man lyckades inte då man förlorade mot Tranås på hemmaplan med 2-3.
Det var en klart viktigare match för Kristianstad än för Tranås, och den förlusten kan bli avgörande här då det hade räckt med en poäng mot Almtuna för att knipa andraplatsen. Nu krävs istället att man tar två poäng, en uppgift jag ser som alldeles för svår.
Visserligen har man slagit både Almtuna och Vita Hästen under kvalet, men nu är det en helt annan situation och jag tror hemmalaget kommer vara snäppet för bra, och de båda allsvenska lagen fortsätter att spela där även nästa säsong.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365 // TT

This is the stats tab
This is the post tip