Det börjar dra ihop sig då man är framme vid slutskedet av grundserien, och här har jag en tanke i matchen mellan Almtuna och Västervik.

Almtuna kommer till denna matchen med tre raka nederlag där man bara spelat ihop en poäng, och man är i allra högsta grad med i kampen om en topp-10 placering.
Man ligger just nu på den viktiga tiondeplatsen vilket gör att man får chansen att spela vidare efter grundserien.
Man har dock bara en poäng tillgodo på jagande Vita Hästen, så ska man lyckas gäller det ett steppa upp, för på slutet ha man sett riktigt svaga ut, speciellt defensivt.

Man har ett par vassa spelare i truppen i form av Lundberg, Norrbäck samt Nybeck som gjort det kanon sedan han anslöt till laget, och han står på 3+2 efter tre matcher.
Det positiva här är att det är hemmaplan och det är ett stort plus då man varit klart bättre hemma än på resande fot, och här bör man kunna ställa till med problem för gästernas defensiv.

Västervik kommer med kanonform då man vunnit sex av sina sju senaste matcher.
Nu senast blev det en 6-3 seger hemma mot Vita Hästen, och spelare som Jones, Budish och Jones såg väldigt bra ut i matchen.

Man ligger på en sjätteplats i tabellen och man har åtta poäng ner till Tingsryd, så en kvartsfinalplats är i princip säkrad. Nu gäller det att jaga fjärdeplatsen då man får hemmafördel framöver, men då gäller det ett fortsätta leverera då man har fyra poäng upp till Björklöven som just nu har beslag på fjärdeplatsen.

Här är det bortaplan och visst har man gjort det okej genom att vinna elva av 24 matcher. Man har dock inte varit lika bra defensivt som på hemmaplan, och här tror jag att det krävs en del mål för att gå segrande ur denna matchen.

Almtuna trivs bra på hemmaplan och jag tror man gör en bra match. Samtidigt så har gästerna sett väldigt bra ut på slutet, speciellt offensivt, vilket gör att jag tror det kommer att krävas en del mål för att vinna matchen, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 1u till oddset 1.62 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo // TT

This is the stats tab
This is the post tip