Ikväll drar play-in till playoffet för Hockeyettan igång och resan mot Hockeyallsvenskan startar således. Alvesta står som värd för Borås och min första tanke direkt är det jag kommer att gå på. Alvesta är ett bra lag, men Borås har värvat smart och är starkare än många tror.

Alvesta kom trea i tabellen bakom tvåan Borås och seriesegraren Troja. Man hade tre poäng upp till Borås i marginal så det var jämnt in i det sista, men däremot skiljde det ändå en hel del mellan lagen. Det ska sägas att det varit väldigt skiftande kvalité i den södra vårserien, vilket såklart medför att de bra lagen fått en ganska simpel resa. Som sagt så skiljde det tre poäng mellan Alvesta och Borås, men Alvesta hade +10 i målskillnad jämfört med Borås +30. Det är en ganska stor skillnad enligt mig även om poängen säger annat.

Borås är bättre än många tror

Jag tror absolut detta ”nya” Borås kan ta sig längre än vad många förväntat sig. De har rent generellt haft en ganska strulig säsong med mycket skador och en tunn trupp, vilket också påverkat resultaten såklart. Man har dock värvat smart här efter jul och fått in en hel drös med spelare som gjort en stor skillnad på deras resultat. Dessutom har Henrik Eriksson äntligen börjat hitta lite nät efter fotskadan han haft.

Borås är ett bättre lag nu än man var i höstas i och med alla nyförvärv man införskaffat och det tycker jag väl också visas i tabellen där man har en otroligt fin målskillnad som bevisar en stark offensiv tillsammans med en solid defensiv. När de möttes för dryga två veckor så vann Borås med hela 7-2.

Alvesta har fördelen av hemmaplan idag och där är man faktiskt ganska starka. Jag tror dock att nu när det väl gäller vinna eller försvinna (match ett av tre) så är Borås det starkaste laget. Jag testar tvåan inklusive övertid/straffar med en insats lite över medel till oddset 1.72 hos Unibet .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip