Under måndagen är det tidigt nedsläpp för oss i Sverige när Amur Khabarovsk gästas av Podolsk i Platinum Arena. Hemmalaget ser ut att bli favoriter här, men min tro på att gästerna fixar minst en poäng är stark.

Fem senaste för Amur Khabarovsk
Amur Khabarovsk - Dinamo Riga 3-2 (efter straffar)
Amur Khabarovsk - Nizhny Novgorod 4-3 (efter förlängning)
Dinamo Minsk - Amur Khabarovsk 2-1
Podolsk - Amur Khabarovsk 4-1
Kunlun - Amur Khabarovsk 0-2

Fem senaste för Podolsk
Kunlun - Podolsk 4-2
Podolsk - Lokomotiv Yaroslavl 1-4
Podolsk - SKA St. Petersburg 6-5 (efter straffar)
Podolsk - Amur Khabarovsk 4-1
Lokomotiv Yaroslavl - Podolsk 2-3

Hemmalaget kommer allra närmast från dubbla uddamålssegrar och båda efter övertid samt straffar. Innan det hade de det tuffare då de bland annat förlorade mot just Podolsk, men då på bortais. Omgången därpå föll de igen, vilket resultatraden ovan visar och då mot Dinamo Minsk borta.
Amur Khabarovsk har totalt förlorat åtta av 13 matcher i KHL så här långt och noteras för 24-43 i målskillnad. På ordinarie speltid har de gått segrande ur två av dessa 13 matcher, så det är ingen vinstmaskin som väntar Podolsk här precis.

Gästerna kommer som ni kan se i deras resultatrad ovan från en tung period på två raka utan seger. Smällen borta mot Kunlun senast är såklart tung, likaså den hemma mot Lokomotiv Yaroslavl även om den är mer "accepterad".
Podolsk är just nu ett svårplacerat lag då de blandar och ger vad gäller prestationerna. De slog som ni kan se nyss nämnda Lokomotiv Yaroslav på bortais med 3-2 och har även besegrat SKA St. Petersburg hemma med 6-5 efter straffar, så när Podolsk får det att stämma, då är de vassa.

Historiskt sett gör gästerna det bra i Khabarovsk.
Ser vi till de sju senaste lagen emellan med den här spelplatsen så har det slutat med bortaseger vid fem av tillfällena.
Min teori är som jag nämnde redan inledningsvis att gästerna fortsätter producera poäng här.

SPELTIPS
X2 till oddset 1.65 hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip