Natten till torsdag svensk tid sälls Anaheim mot Colorado på hemmais. Gästerna är det vassare laget av de här båda och det bör de visa även denna gång.

Anaheim är i detta nu tabellsjua och har samlat ihop 45 poäng på 41 framträdanden under pågående NHL-säsong. Hemmalaget har en total målskillnad på 120-120 och kommer närmast från tre raka förluster. Senast de var i farten ställdes de mot Chicago på bortais och där föll de med 3-0. Innan det gästade de Minnesota och då blev det förlust också och då med 7-3. På de två senaste har hemmalaget alltså 3-10 i målskillnad och noll poäng på kontot. Pittsburgh var senaste besöket Anaheim hade i Honda Center och även då föll hemmalaget och då med 4-1.

Colorado som gästar nu har en bra trend. Gästerna toppar serien på finfina 51 poäng på 36 matcher och har en målskillnad på vassa 156-115. Formen på bortalaget är bra då de har nio raka matcher med poäng, varav åtta av dessa är segrar och ser vi till de tre senaste så har Colorado vunnit alla tre. Senast Colorado var i farten tog de två poäng genom en 4-3-seger mot Minnesota efter straffläggning och innan det körde de över Arizona på bortais genom en tämligen klar 5-0-seger.

Ser vi till inbördes möten har Colorado goda minnen av att ställas mot Anaheim.
Colorado har sex raka vinster i H2h-statistiken och min idé är att de bättrar på dessa siffror ytterligare genom en ny vinst.

SPELTIPS
Colorado vinner matchen till 1.65 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip