Botten mot toppen väntar när Anaheim tar emot Colorado, och både klass och motivation talar för bortaseger.

Anaheim lyckades få med sig poäng från bortamötet med bottenkollegan Arizona senast då man föll efter förlängning med 5-4. Spelmässigt var man dock inte lika bra, och det kunde varit över redan efter 60 minuter.
Förlusten innebar tionde raka nederlaget och man är bara en poäng före jumbon Chicago, vilket betyder att man är nästjumbo i conferencen.

Man har stora bekymmer defensivt då man släpper in mängder av mål i matcherna, vilket är ett problem då man möter ett skickligt offensivt bortalag.
Samtidigt är motivationen knappast på topp då man inte har något att spela för och formen är urusel, och även om det finns en del offensiv kvalitet i laget bör man väga alldeles för lätt här.
Drysdale, Stolarz och Vaakanainen saknas samtidigt som McGinn och Gibson är frågetecken, och saknas förstemålvakten här är det ett stort minus.

Colorado kommer motiverade till matchen

Colorado knep sin fjärde raka seger senast då man slog LA Kings borta med 3-4, en seger som kanske inte var den mest rättvisa. Man var dock effektiva framåt samtidigt som Georgiev var stabil i kassen.
Man är trea i conferencen och man är fortsatt med i racet om att vinna conferencen, men då lär det krävas att man går rent sista fyra matcherna, och då är detta en match som bara ska vinnas.

Visserligen är man b2b här och hemmalaget har fått en längre vila. Man har dock betydligt mer att spela om samtidigt som man är ett betydligt bättre lag i samtliga lagdelar då namn som Rantanen, MacKinnon och Nichushkin finns i laget.
Saknas gör Lehkonen, Helm, Makar och Manson samtidigt som Francouz är tveksam.

Anaheim har bara tagit en poäng de sista tio matcher så formen är allt annat än bra och mot ett motiverat Colorado har man knappast något att hämta, och jag tror på en bekväm bortaseger i matchen.

Eriksson-Ek (Unconfirmed) - Georgiev (Unconfirmed)

Speltips: 2 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip