Anaheim Ducks - Edmonton Oilers

Goalies: Gibson (probable) vs Talbot (probable)

Anaheim Ducks återvänder hem efter två tuffa bortamatcher mot Minnesota Wild och senast Winnipeg Jets. Ducks har på roadtripen spelat bra enligt mig och man lyckades vinna 1 match och förlora 1. Dock förtjänande man två vinster då man var det bättre laget mot Wild, men kunde inte hålla ut i 60 min. Senast mot Jets spelade man en smart roadgame där man lät Jets styra tempot och svarade med snabba kontringar. Ducks skaffade sig en stabil 3-1 ledning efter att ha kommit tillbaka från ett 0-1 underläge. Matchen slutade 3-2.

Edmonton Oilers kommer också från en fin insats där man slog Calgary Flames med hela 7-3 på bortais. En väldigt bra seger där man gjorde en kanonperiod under första perioden. Redan efter 6 minuter hade laget skaffat sig en 3-0 ledning och efter det kunde inte Flames svara. Oilers kunde kontrollerar ro hem matchen då man dödade spänningen tidigt i andra.

Nu återvänder Ducks hem till trygga Honda Center där man är solida 16-5-3 i år. Jag tycker Ducks i grunden är det bättre laget och även fast Oilers har spelat bra på slutet kommer detta bli en tuff bortamatch. Särskilt då Ducks är revanschsugna efter förlusten senast mot Oilers med 3-2. Ducks har H2H ett övertag mot Oilers där man vunnit hela 8/10 senaste mötena med ett målsnitt på 3.00 mål/match.

Jag gillar dessa stats och tror Ducks med sin hemmaisfördel ror hem matchen. Dock är jag lite orolig för Oilers sina offensiv och tror de kommer krävas minst 3 mål av Ducks för vinst. Då ML och Ö2.5 mål ger samma odds i dagsläget väljer jag därför att spela: