Anaheim Ducks - Nashville Predators

Dags för Conference Final och på västra sidan har vi Anaheim Ducks som ställs mot överraskningen Nashville Predators.

Båda dessa lag fick kriga sig till denna conference final där Preds avancemang var det första i klubben historia. Detta gjorde man genom att 4-2 besegra St Louis Blues i en matchserie där man egentligen hade kontroll. Preds spelar på sitt stabila försvarsspel tillsammans med sina världsklassbackar som levererade både framåt men inte minst bakåt. Med en Pekka Rinne längst bak i mål så är man oerhört svårslagna och man nötte ner Blues i samtliga matcher där man visade sig starka både i över och underläge.

Anaheim Ducks hade en riktig tuff historia mot unga och lovande Edmonton Oilers. En matchserie som på förhand talade för Ducks blev en tuffare uppgift än väntat. Oilers inledde med att vinna två raka matcher på bortais och skaffade sig ett riktigt bra läge att avancera. Men Ducks var starka mentalt och svarade med två segrar i Edmonton och serien till gick en sjunde och avgörande i Anaheim. Trots att de va Oilers som skaffade sig ledningen i Game 7 vek inte Ducks ner sig och man krigade sig tillbaka och kunde tillslut vinna med 2-1 och avancera.

I natt är den första matchen mellan laget där jag ser en styra som gör att jag tror på Preds i denna matchserie. Tillskillnad från Anaheim ser Preds riktigt stabila ut defensivt och man bjuder motståndarna på väldigt få farliga målchanser. Detta samtligt som backarna avlastar lagets forwards på bästa sätt göra att man enligt mig är favoriter i denna serie trots att Ducks har hemmaisfördel.

Preds har dessutom fått några dagar extra vila jämfört med Ducks och man har haft god tid på sig att förbereda sig till nattens match. Ducks kom med hjärtat i halsgropen från senaste matchen och man har inte visat upp något självsäkert spel på hemmais i detta slutspel (bortsett från Flames där man fortfarande inte förlorat på över 20 matcher).

Hur som helst är de absolut minst 50/50 här i natt om inte fördel Preds pga av defensiven och de extra dagarnas vila. Jag tror därför man har bra chans att vinna direkt borta och jag spelar därför



Nashville Predators ML @ 2.00 med 3/7 units hos Nordicbet

För fler spel


Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip