Anaheim Ducks - Ottawa Senators

Goalies: Gibson (probable) vs Nilsson (confirmed)

I natt har vi en match mellan ligans två formsvagaste lag och det luktar som en riktigt tråkig match,. Som tur är spelas matchen kl 04:00 så de flesta i Europa slipper se eländet, men visst finns det bra chans för tråkig hockey här.

Anaheim Ducks är ett till vardags topplag som inför säsongen hade siktet på Stanley Cup. Laget har inte riktigt levt upp till den nivån som krävs för att ses som en kandidat och just nu befinner man sig precis utanför slutspel men på samma poäng för sista Wild Card platsen. Detta trots att man inte verkar kunna vinna en hockeymatch längre då laget radat upp hela 8(!) raka förluster. Senast mot Edmonton Oilers blev man dessutom nollade på hemmais i 0-4 förlusten och detta mot ett lag som haft väldigt svårt defensivt. Detta är ett facit som är under all kritik, men kanske får man ha överseende på detta då man har en del skador på nyckelspelare. Positivt för laget är dock att Rickard Rakell var tillbaka i träning igår och förväntas vara tillbaka i lineup i natt. Dock saknas fortfarande Corey Perry och Patrick Eaves.

Ottawa Senators är ligans svagaste lag får man ändå säga just nu då man match efter match förlorar. Man har likt Anaheim också hela 8 raka förluster och det är såklart oacceptabelt oavsett vilket lag eller ambition lag i NHL har. Positivt för Sens är att man på slutet spelat bra hockey men gör för många defensiva misstag, och dedär sista misstaget har allt som oftast kostat laget seger. Senaste 3 matcherna har varit 1-goal games så att säga och Sens har faktiskt spelat bra och varit det bättre laget i samtliga även om det endast blivit en poäng på dessa tre förluster. Man åkte senast mot Canes på en skada på Bobby Ryan som fick en puck på handen och det finns dessutom ett stort avbräck för Sens i natt. Laget överlägset bästa spelare denna säsong Matt Duchane förväntas bli pappa och åkte inte med laget på denna roadtrip. Detta gör att Sens redan svaga trupp mer eller mindre saknar två av lagets bästa offensiv spelare i natt i Ryan och Duchanes frånvaro.

Postivt är att man mot Canes hade Pageau tillbaka i lineup och han gjorde även mål i sin återkomst. Han kommer i natt gå in i förstalinan enligt coach Boucher som vill se förbättring och mer noggrannhet i försvarspelet i natt. Detta var han tydlig med i intervjuer efter morgonträningen. Detta samtidigt som offensiven är rejält försvagad i natt gör att jag har mycket svårt att se Sens mosa offensivt framåt. Detta mot ett Anaheim Ducks som själva haft otroligt svårt att producera mål framåt på slutet och blev dessutom nollade mot Oilers svaga D senast. U6.5 mål känns klockrent i denna matchup med tanke på förutsättningarna mellan två lag som har det kämpigt. Linan har även hittat hem 4/5 senaste mötena lagen mellan. Nattens spel blir därför

Match: Anaheim Ducks - Ottawa Senators
Spel: Under 6,5 mål (inklusive OT/SO)
Odds: 1.76
Insats: 5/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip