Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes

Goalies: Raanta (probable) vs Darling (probable)

Intressant match mellan två lag som inför säsongen varit väldigt ifrågasatta, men som under ineldningen av säsongen imponerat spelmässigt. Carolina Hurricanes gästar i natt ett formstarkt Arizona Coyotes.

Arizona Coyotes tycker jag inför den här säsongen inte sett speciellt attraktiva ut. Man gjorde någon trade där man fick till sig Alex Galchenyuk från Montreal, och man hade ett par unga talanger som verkar tagit ett kliv till i t.ex Clayton Keller. Man inledde också säsongen som väntat och förlorade ett par matcher, men har på slutet hittat ett fint spel och radat upp hela 4 raka vinster. Med detta har man också slagit lag som Tampa Bay Lightning och Columbus Blue Jackets på övertygande sett. Senast kommer man från en klar 5-1 seger mot Ottawa Senators, men jag måste ändå påstå att Coyotes hade en del flax med sig. Man spelade bra och styrde spelet absolut men när det väl kom till avgörandet blev man bjudna på många mål som Sens inte borde slarvat bort. Bland annat släppte man in ett mål på halva isen då Mike Condon stod för en av säsongens blivande största tabbar.

Carolina Hurricanes, laget som inledde i en hiskelig fart och körde över allt och alla till en början har nu börjat tappa tempot aningen och i samma veva har förlusterna kommit. Laget står på två raka förluster och endast lyckats göra 2 mål framåt i mötena med NY Islanders och senast Boston Bruins där man föll med 3-2. Förlusten mot Bruins sved nog extra hårt då man spelade riktigt bra hockey och styrde spelet. Skapade mycket chanser men pucken ville inte in. Trots 1-0 samt 2-1 ledning kunde inte Canes hålla undan utan tappade matchen efter att Brad Marchand gjort två mål och vänt på steken till 2-3. Trots detta fortsätter Canes skjuta mycket och man har alltid tryck i sina matcher. Man borde vunnit senast och frågan är om man kan ta vara på de extra lediga dagar man fått inför nattens match?

Som sagt så har vi ett formstarkt Arizona Coyotes som väntar för Canes i natt. Trots att Canes har två raka förluster och formässigt är det klart sämre laget ser jag deras chanser i natt som bra. Man spelade bra mot Bruins senast och skapade mycket lägen men skärpan fanns inte där då. Man har nu fått ett par dagars vila och möter ett lag som vanligtvis är sämre än Canes. Coyotes har en del brister i laget som snabba spelare som Sebastian Aho och Teravainen kan utnyttja. Coyotes har i mina ögon överpresterat en aning och det känns som laget kan få lite hybris. Detta tror jag kan straffa sig mot offensivt starka Canes och jag spelar därför:

Match: Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes
Spel: 2
Odds: 2.48
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 03:05

För fler spel

Twitter: @bethockeystick
Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip