Arizona Coyotes - Edmonton Oilers

Goalies: Smith (confirmed) vs Talbot (probable)

Arizona Coyotes är inget bra hockeylag, mätt med NHL-mått såklart. Laget har oerhört svårt att göra mål och mot de flesta spelskickliga lag fokuserar man på att backa hem för att kontra på deras misstag. Förhoppningsvis kan man lura på motståndarna och dra på sig utvisningar för att lyckas hota i PP, men i spelet 5 mot 5 är man någon klass sämre än de flesta. Coyotes föll senast mot Calgary Flames med 2-4 i en match man inte hade mycket att säga till om. Nu har man 2 raka hemmaförluster och frågan är om man åker på tredje raka i natt?

Edmonton Oilers är inte alls lika farliga som man var inledningsvis av säsongen. Laget har fått kämpa på slutet och man har lyckats skrapa hem 5 vinster på de 5 senaste matcherna. Senast gjorde man dock en stark insats då man vann med 3-2 efter OT mot St Louis Blues på bortais. En match där man fick kämpa hårt då man låg under både med 1-0 och 2-1 innan man lyckats hitta en kvittering i tredje perioden.

Inför nattens match har jag min analys av spelbild ganska klar. Coyotes har historiskt sett haft lätt för Oilers då man vunnit hela 9/10 senaste mötena. Coyotes lyckades dessutom vinna lagens första möte med varandra med 2-1 i en match där man fick utdelning precis som man ville. Dock förde Oilers matchen hela tiden och turnovers blev misstaget som ledde till förlust.

I natt spelar Coyotes på hemmais och visst måste man försöka lite mer än borta. Dock tror jag man respekterar Oilers forwards såpass mycket att man inte kommer våga styra spelet. Räknar med en match likt den som spelades senast och då får vi ett Coyotes som ligger tajt i egen zon och jagar Oilers misstag.

Jag tror därför vi får en ganska målsnål match och underspelet känns bra.

Jag spelar därför

Arizona Coyotes - Edmonton Oilers U5.5 mål @ 1.787 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip