Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins

Goalies: Kuemper (probable) vs Murray (probable)

Pittsburgh Penguins fortsätter sin roadtrip i Pacific division och laget har kommit av sig en aning efter en riktigt fin start på roadtripen.

Arizona Coyotes är inget topplag i ligan. Det tror jag de flesta vet om men man en del unga lovande spelare som håller på att utvecklas och ibland sprattlar man till med riktigt fina insatser. Insatser som senast när man 6-3 besegrade San Jose Sharks på hemmais efter en riktigt bra insats. Man dominerade spelet och före anfallsinriktad hockey från första sekund och man tog också tidigt ledningen med 1-0. 2-0 kom av bara farten och Sharks var inte riktigt med i matchen. Man hittade en replik men i andra perioden var det Coytoes igen för hela slanten. Sharks gjort ett ryck och kom tillbaka till 4-3 i tredje men när Galchenyuck satte 5-3 i öppen kasse blev det spiken i kistan. Ett sista desperat försökt kostade laget ett mål till bakåt och slutresultat skrev alltså till hela 6-3.

Som sagt har Pittsburgh Penguins tappat lite av den fantastiska ångvält man var under början av januari. Laget hade hittat den forma storformen och radade upp segrar. Som mest hade man 8 raka vinster och man inledde även denna roadtrip mot dessa pacific division lag med att vända 1-3 underläge till seger 7-4 mot Anaheim Ducks. Detta trodde jag skulle bli en moralboost för Pens, men laget fick aldrig riktigt den skjutsen. Man följde upp matchen med att spela riktigt uselt B2B mot Los Angeles Kings och sedan förlorade man klart mot San Jose Sharks senast med klara 5-2. Nu har Pens Arizona svar samt Vegas i sista matchen innan man återvänder hem och frågar du mig är det denna matchen man främst borde vinna för att se det som en ”ok” resultat på roadtripen.

Detta blir lagens andra möte för säsongen och senast jag såg dessa lag möta varandra i Pittsburgh var det ren klasskillnad. Penguins vann med 4-0 och har dessutom vunnit 3 raka mot Coyotes och 7/10 senaste inbördes. Jag ser det som att Pens borde ha hög motivation att vinna här i natt och man är som sagt det klart bättre laget. Visst Coyotes spelade bra senast men man dras fortfarande med en del skador på viktiga spelare som Nick Schmaltz, Brad Richardson och Michael Grabner. Anti Raanta fortsatt skadad och Murray borde ha stor fördel i målvaktsmatchen här. Med andra ord ska klass vinna i natt och jag spelar därför

Match: Arizona Coyotes - Pittsburgh Penguins
Spel: 2
Odds: 2.10
Insats: 4/7u
Bolag: Betsson , Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 03:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip