Ryska KHL smygstartar under onsdagskvällen med en match från Balashikha Arena.

Hemmalaget Avangard Omsk kliver in i den stundande KHL-säsongen som regerande mästare och de gör det genom att ställas mot CSKA Moskva. Två lag som tippas tillhöra toppen även den här säsongen, men där gästerna har ett intressant nyförvärv i svensken Lucas Wallmark.

Wallmark kom fram som en stor talang i Luleå Hockey, men lämnade redan inför säsongen 16/17 för spel i NHL. Då gjorde han två poäng på åtta framträdanden i Carolina Hurricanes, men på 72 framträdanden i AHL med Charlotte Checkers blev det 52 poäng och detta fördelat på 27 mål och 25 assists.

Sedan dess har den numera 25-årige Wallmark kämpat på för att ta en ordinarie plats i NHL. Detta genom fortsatt spel i Carolina Hurricanes där han säsongen 18/19 gjorde 96 NHL-matcher och säsongen därpå blev det 60 stycken, men de två senaste har det blivit sparsamt med speltid i världens bästa hockeyliga. I fjol kom han exempelvis upp i fyra matcher med Florida Panthers, som han kom till efter att ha inlett säsongen i Chicago Blackhawks där han hann med 16 framträdanden och tre poäng (0+3).

Den här säsongen ska han ta fart i KHL och detta med spel i ett tippat topplag, nämligen CSKA Moskva. Wallmark och hans lagkamrater står inför en tuff prövning per omgående, men jag tror att de har chans till poäng - så länge toppspelarna levererar.

SPELTIPS
Lucas Wallmark över 0,5 poäng i matchen till 1.75 hos Nordicbet .

Wallmark gjorde två mål och en assist i CSKA Moskvas sista träningsmatch och tog plats i förstakedjan. Han har under försäsongen fått chansen i power play och jag tror han fortsätter visa framfötterna nu när det vankas tävlingsmatch och dessutom en KHL-premiär!

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip