Vi håller oss vid rysk hockey och det är dags för returmöte mellan Avto - Kuznetskie Medvedi, där gästerna tog vinsten på straffar, vilket inte var helt rättvist. Nu tror jag hemmalaget visar hur starka man varit på hemmaplan hittills och kniper samtliga poäng.

Avto har överraskat på mig inledningsvis och man står på sju vinster på elva matcher med en målskillnad på 45-24. Man har slagit lag som Sibirskie Snaipery och Reaktor, två lag som håller hög klass för ligan. I övrigt har man haft ett lätt spelschema och gjort det man ska mot Sputnik och Ladya.
På hemmaplan har man spelat sju matcher, där man vunnit fem av dessa. Man öser in mål och håller tätt bakåt. Igår möttes dessa lag i Yekaterinburg där gästerna vann matchen på straffar. Jag såg den första perioden och halva andra perioden, och att gästerna kunde hålla 1-1 i två perioder var det bästa som kunde hända för dem.

Gästerna har inlett med fyra segrar och sju förluster, och att man ska kunna göra en lika fin säsong som i fjol finns inte på kartan. Man har inte truppen till det och även om man haft ett ganska tufft spelschema hittills så har man faktiskt förlorat mot både Altay och Ladya, och det är inga meriter man går och skryter med direkt. Innan matchen mot just Avto senast så kom man från tre raka förluster och detta blir den sjätte raka bortamatchen i rad, där hemmalaget för sin fjärde raka hemmamatch.

Revanschlustan hos Avto bör vara enorm och att åka på två raka förluster mot Kuznetskie Medvedi skulle vara en stor missräkning. Detta ska hemmalaget vinna med ett par mål och jag kliver in på hemmalaget.

Speltips: 1 och jag kliver in med 4u // Tobbe