Gruppspelet är över i JVM och medaljerna ska delas ut så småningom. Det ska även spelas en viktig match för de två svagaste lagen, ett möte över bäst av 3 där vinnaren får spela kvar i turneringen nästa år.

Vitryssland vann inte en match av de fyra man spelade i gruppspelet. Man spelade dock stundtals bra hockey och jag trodde man skulle förlora med större siffror i några av matcherna.
Man öppnade med att förlora mot Sverige med 1-6 där man hade 1-1 efter halva matchen. Sen var det match mot Schweiz där man förlorade med 3-2, och det var en match man likaväl kunde vinna då man var minst lika bra i matchen. Sedan blev det 2-5 förlust mot Ryssland och senast blev det förlust med 6-5 mot Tjeckien, där man visade upp ett fint powerplay.
Man har en del intressanta spelare i laget, där Sharangovich är ordinarie i KHL samt Sushko som spelar i OHL.

Danmark vann inte heller någon av sina matcher i gruppen. Man var egentligen inte ens nära i någon av matcherna där slutresultaten blev 0-9 mot USA, 4-1 mot Finland, 0-8 mot Kanada och 5-1 mot Slovakien. Lagets kapten Christian Weise är avstängd i denna match efter en onödig tackling i matchen mot Slovakien när matchen redan var avgjord, och detta är såklart ett avbräck för ett Danmark som verkligen inte imponerat i denna turnering.

Jag är klart mer imponerad av Vitrysslands spel än av Danmarks, och jag tycker vi får riktigt bra odds här.

Speltips: 1 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip