i skuggan av SHL hittar vi två matcher i hockeyallsvenskan under lördagen. I Umeå ska Björklöven försöka ta sin tredje raka seger, och chanserna bedömer jag som bra i mötet mot AIK.

Björklöven ligger i toppen av tabellen och just nu ligger man trea. Vid seger har man chans att ta över serieledningen förutsatt att Karlskoga inte vinner på ordinarie tid.
Man spelar hemma i A3-Arena och där har man gjort det riktigt bra med sju segrar på nio matcher.
Weigel är en spelare man plockat in under säsongen och han har hunnit med tre matcher för laget. I dessa matcher har han stått för 1+2, och man har fått in ett riktigt bra nyförvärv i en redan stjärnspäckad trupp där spelare som Hutchings och Crandall återfinns.

AIK rasar fullständigt och man kan tycka att uppehållet kom lägligt. Det har dock sett minst lika svagt ut och man har fått stryk med 6-1 och 1-5. Just nu står man på åtta raka förluster och helt ärligt så ser man ingen vändning på trenden.
Man ligger sist med marginal då man har sex poäng upp till Mora, och man har ytterligare några poäng upp till nästa lag.
Man har tagit fler poäng borta än på hemmaplan under säsongen, men på bortaplan mot ett urstarkt Björklöven bör man inte ha mycket att hämta, och jag tror på en bekväm hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos Nordicbet eller Betsafe // TT

This is the stats tab
This is the post tip