Topplaget Björklöven tar emot AIK under fredagskvällen i Winpos Arena, och detta är en uppgift man ska kunna lösa.

En tredjeplats i ligan placerar sig Björklöven på efter att man vunnit 11/20 matcher, och tillsammans med Södertälje smyger man bakom Modo och Djurgården.
Med ett bättre spel på bortais hade man dock kunnat vara närmre, då fyra segrar på tio matcher knappast är godkänt.
Nu väntar dock match på hemmaplan och där har man presterat klart bättre, och efter tio matcher har man bara misslyckats att ta poäng i en enda batalj.

Man har haft den del avbräck i bland annat Olofsson, Possler och Bengtsson, och till denna matchen är det sistnämnda tillbaka.
Trots en del frågetecken så finns det bra bredd i laget då man har spelare som Pooley, Weigel, Schilkey och Fitzgerald, och även med en del skador så ska man klara sig bra mot ett motstånd som inte övertygat.

AIK ligger på en niondeplats i tabellen och inför säsongen trodde man på klart mer från laget.
På slutet har det dock blivit tre segrar på fyra matcher där man slagit Mora, Vita Hästen och Kristianstad, lag som inte är på Björklövens nivå. Segrarna har även tagit på hemmais och där har man tagit 20 av sina 24 inspelade poäng.

Nu väntar en tuff bortamatch och inför matchen har man fortfarande inte tagit någon trepoängare efter nio försök, och man kommer med åtta raka nederlag på resande fot.
I grunden har man ett rätt bra lag med lirare som Gynge, Rockwood och Nybeck, men det är väldigt få som kommit upp i normal nivå, och detta känns som en alldeles för tuff uppgift.

Björklöven trivs klart bäst på hemmais och nu när man ställs mot ligans svagaste bortalag så ska man ha goda chanser att följa upp segern senast med en ny, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip