Björklöven gästas av Almtuna under söndagen och här tror jag att chanserna för hemmalaget ska vara goda, det är ju trots allt botten som gästar toppen!

Hemmalaget Björklöven är tabelltvåa just när denna rek skrivs ihop.
Löven har spelat in 28 poäng på 14 matcher, vilket är åtta färre än serieledande HV71, men värt att poängtera är att Björklöven är seriens målfarligaste lag så här långt med sina 64 fullträffar på 14 matcher och där är exempelvis HV sex mål bakom.
Formen för Umeå-laget är också bra, då de kliver in i denna match med fyra vinster sett till de fem senaste och chansen att segersviten förlängs från tre raka till fyra raka efter mötet med Almtuna är god.

Gästande Almtuna är just nu nästjumbo.
Bortalaget har 13 poäng på kontot med 14 matcher spelade och för att ta sig upp ovanför strecket har de en poäng upp till Vita Hästen och ner till bottenplats där Troja/Ljunby återfinns är det två poäng.
Almtuna har tre vinster av 14 möjliga i serien hittills och kommer till spel nu med elva raka(!) utan vinst.
De fem senaste har Almtuna förlorat under ordinarie speltid och med denna resultatrad har laget sjunkit som en stor tung sten i tabellen.

Björklöven har som mål att vara med och slåss om ett SHL-kontrakt och de håller bra mycket högre klass än gästande Almtuna.
Min teori är att hemmalaget visar prov på sitt bättre kunnande och att "Löven" fixar en ny komfortabel seger inför sin hemmapublik är långt ifrån omöjligt!

SPELTIPS
Björklöven -1,5 (asian) till 1.66 hos LeoVegas / Unibet / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip