Toppmöte i HockeyAllsvenskan finns på menyn denna onsdagskväll och detta i Umeå där serieledande HV71 gästar Björklöven. Undertecknad hämtar ett poängspel på en starkt producerande lirare i hemmalaget!

Hemmalaget är inför nedsläpp ikväll parkerade på en femteplats i HockeyAllsvenskan. Björklöven noteras för 57 poäng på 30 matcher, men det är en haltande tabell så om "Löven" sköter sig i de matcher de har kvar att ta ikapp kan de ligga bra mycket bättre till än en femteplats. Modo som är tabelltvåa har till exempel 65 poäng på 32 matcher och trean BIK Karlskoga har 63, men då har de tre matcher mer spelade än Björklöven.

Gästande HV71 kommer till Umeå som serieledare och noteras för 69 poäng på 32 matcher. HV71 är i en klass för sig som det ser ut och målet är naturligtvis en snabb återkomst till SHL. Ser vi till gästernas senaste besök här i Umeå så var det en tuff prövning. Björklöven tog nämligen full pott den gången och det genom en 6-2-seger inför sin hemmapublik. I den matchen stod min poängspelare ikväll för ett mål och två assists och jag tror att kanadensaren kommer göra bra ifrån sig även ikväll.

Ryan Gropp har hunnit med 27 matcher med sitt Björklöven och hittills har det blivit 20 poäng från 25-åringen (9+11).
Då kvällens möte är ett "prestigemöte" och även tänkt toppmöte tror jag vi kommer få se en del spel i power play och där är en lirare som Gropp vass.

SPELTIPS
Ryan Gropp över 0,5 poäng till 1.60 hos Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip