Vid sidan av SHL spelas den första matchen i den hockeyallsvenska finalen, och det är Björklöven och Modo som ska göra upp.

Björklöven gjorde en kanonbra grundserie och slog hockeyallsvenska poängrekord. När man sedan vann den sista matchen mot Mora betydde det också att man slagit rekordet för mest antal poäng i en grundserie, så man har med andra ord gjort en magisk säsong.
Nu ska det dock göras upp i en serie mot Modo där det är först till tre segrar som gäller, och man är favoriter med all rätt. Här kommer man dock fortsatt sakna Crandall som är avstängd, men efter detta mötet kommer han att vara tillbaka. Det är en spelare som är viktigt offensivt då han gjort 42 poäng på 47 matcher, så han kommer tillföra laget mycket när han är tillbaka.
Kikar vi på lagets fyra möten mot Modo denna säsong så har man förlorat sina bortamatcher och vunnit hemmamatcherna, men i vinsterna har det krävts förlängning samt straffar, så Modo har absolut vad som krävs för att kunna hota.

Modo knep andraplatsen i grundserien efter att Timrå varit uppe och hotat. Man vann dock sina två sista matcher och tog sex poäng samtidigt som Timrå bara tog två poäng på de två sista matcherna, och man kliver in med bra självförtroende här. Man Har även tagit åtta av tolv möjliga poäng under säsongen mot Björklöven, så man ska inte räknas bort helt i denna matchen. Man har sylvass spets i Jonathan Jonsson som vann poängligan i grundserien med 79 poäng på 52 matcher. Även Karlkvist och Tambellini slutade trea samt femma i den totala poängligan, och man sitter på en av seriens bästa linor.
Powerplayspelet har också varit bra under säsongen där man slutade tvåa i grundserien på 27.09%, och trots att hemmalaget hade seriens bästa boxplay i grundserien så är det inte läge att ta några onödiga utvisningar.

Det kommer bli hockeyfest i Umeå under måndagen och här tror jag Modo kan störa, speciellt då hemmalaget fortsatt saknar en viktig Crandall, och jag väljer att gå på en dubbelchans här.

Speltips: X2 och jag investerar 2u hos 888sport , Casumo , Unibet eller LeoVegas // TT

This is the stats tab
This is the post tip