Ny match mellan Björklöven och Modo, och precis som senast lär det bli en jämn och tuff batalj där inget lag vill ge sig.

Björklöven kvitterade matchserien senast då man i den femte perioden kunde sätta dit 1-2 pucken, och det genom Sebastian Selin.
Efter två tuffa bortamatcher så vänder man hem till Umeå igen och där vann man 17/26 matcher i grundserien, vilket är okej siffror då man slutade femma i hemmatabellen.

Man har ett bra lag med spelare som Hutchings, Ottosson, Lindgren, Gropp och Fitzgerald för att nämna några, och nu när det är hemmaplan kan man absolut ta en ny seger. Liss har dock fortsatt inte kommit tillbaka i spel samtidigt som man ställs mot ett riktigt starkt motstånd, och jag tror att det kan bli en ny jämn match.

Modo öppnade matchserien med en 4-1 seger där man stod för en bra insats, och man fick framförallt utdelning offensivt. Nu blev det förlust med 1-2, och det dröjde till den femte perioden för att avgöra en vinnare i matchen.
Med den förlusten så har man nu tappat hemmaplansfördelen, och det är just på hemmaplan man spelat sin bästa hockey, så nu gäller det att plocka en seger på bortais.

Precis som hos motståndarna finns det mängder med kvalitetsspelare i namn som Woods, Vigneault, Aagaard, Jelisejevs och Näsen för att nämna några, och nu när det är bortamatch som gäller så blir man lite väl underskattade då det trots allt finns en hel del kvalitet i laget.

Björklöven gör sin första match på hemmais i denna matchserien och det kan vara en boost, men det är två jämna lag som möts och då man inte alltid övertygat på hemmaplan under säsongen så blir man i mina ögon alldeles för klara favoriter, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT