Tabelltrean Björklöven tar emot åttan Östersund under söndagseftermiddagen, och här bör gästerna kliva ut och visa omgående att man är klassen bättre än gästerna.

Björklöven kommer med dubbla segrar i bagaget till denna matchen då man först slog Almtuna med 4-1 på hemmais och nu senast Mora på bortaplan med 1-4, vilket ger fina 8-2 i målskillnad.
Ser man på hemmaspelet hittills så har man vunnit fem av sju matcher, och just nu har man tagit fyra raka, och med tanke på att 16 av de 23 poängen man spelat in har kommit på hemmaplan så är det en klar fördel.

Man har ett nyförvärv i Schilkey som öser in poäng för laget, och hittills har det blivit 15 poäng på 13 matcher där det även blivit tio mål, siffror som imponerar.
Utöver honom finns det mängder av klasspelare i Pooley, Weigel, Fitzgerald och Fortier för att nämna några, så detta kommer bli en tuff match för gästerna, och här tror jag att man tar kommando direkt.

Östersund har tagit 17 poäng hittills vilket placerar laget på en åttondeplats i tabellen.
14 av dessa 17 poäng har dock kommit på hemmais där man varit riktigt bra. På resande fot har man haft enorma problem då bara en seger kommit, och på fyra bortamatcher har man släppt in hela 22 mål, vilket är usla siffror.

Truppen tillhör en av de klart svagaste i ligan, något som inte är konstigt då man är nykomlingar, och mot ett topplag som Björklöven bör man ha det svårt, speciellt på bortaplan.

Björklöven borta är ingen enkel uppgift, något jag tror Östersund lär få känna på här, och jag tror hemmalaget är numret större och tar kommando direkt efter nedsläpp.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip