Efter en tid av mycket fotboll så scannade jag utbudet av hockeymatcher under torsdagen och fann ett gäng intressanta lir. Svenska Spel brukar generellt ligga ganska bra runt oddsen när det kommer till SHL och torsdagen är inget undantag. Marknadsbästa i skrivande stund på pluslinan i Leksand och både LHC-spelet precis som raka ettan i Växjö ligger fint på SVS. Dessa matcher kokar vi därför ihop till en stabil trippel strax bortom 6,20 i odds.

Leksand - MoDo: MoDo +1,5 @ 1,80

Tävling: SHL
Plats: Tegera Arena
Tid: 19:00


Sju raka förluster för Leksand har på slutet förvandlats till fem raka vinster. Det svänger snabbt i hockeyn och masarna går för en topp 6-plats nu. LIF har fyra fina poäng ner till Timrå strax under strecket och med tre omgångar kvar att spela så tror jag också att masarna ska kunna lösa detta.

Leksands 2-1-seger mot Rögle senast kom efter att Rifalk gjort en supertavla. Cehláriks puff av pucken ner för att själv åka och byta innebar mål och därefter kunde de blåvita lösa en trea i Catena Arena. Starkt såklart även om spelet bitvis såg sådär ut. Nu väntar MoDo i Tegera och gästerna grejade i veckan nytt SHL-kontrakt även i teorin efter att Vigneault med drygt 80 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade mot Luleå. Givetvis är det bara att lyfta på hatten för Karlin och company som varit pålitliga genom hela året och nu dessutom får chansen att in i det sista också spela om att lösa en slutspelsplåt.

MoDo har på bortaplan den senaste tiden också gått ganska starkt. Fyra vinster på fem raka försök är svårt att snacka bort. Att nykomlingarna inte riktigt lyckats rubba Leksand i år är en annan sak men här köper jag ändå inte in mig på det tydliga favoritskapet som vilar till vänster. En bra dag kan poäng trilla in för modoiterna även i Leksand och när pluslinan är väl tilltagen (1,5) så är jag inte sent framme med att trycka på knappen. Ett värdemässigt bra spel dessutom.

Linköping - Timrå: Hemmaseger @ 2,28

Tävling: SHL
Plats: Saab Arena
Tid: 19:00


Häftig strid i mittens rike av SHL-tabellen står på menyn i Linköping. Det mesta pekar mot att något av dessa sällskap kommer få finna sig i att gå en längre väg mot kvartsfinal (via play-in) och just nu är det Timrå som befinner sig på fel sida om strecket. Inför resan till Linköping kommer Medelpad-klubben till Östergötland med en viktig tvåpoängare mot Oskarshamn i färskt bagage men att tappa poäng i Saaben tror jag inte att gästerna har råd med och frågan är om de rödklädda har kvalitén eller orken att stänga ner värdarna.

Cluben fick med sig ett fint resultat hem från Göteborg senast. Efter en småkall period så har därmed Östmans mannar först en 4-1-triumf mot rivalen HV71 att glädjas åt och strax därefter även fått med sig poäng från svårspelad mark på Västkusten. Det är starkt. Dessutom fanns Fantenberg tillbaka i spel mot Frölunda senast och klockade in på nästan 25 minuter. En gubbe som kommer betyda massor för arrangörsklubben inför ett stundande slutspel.

På hemmaplan har jag konstant blivit imponerad av den tyngd som LHC visat upp och även om jag tror att det kommer bli en stenhård kamp mellan två lag som vill massor under torsdagen så kan jag ändå inte riktig släppa att vi finner nästan 2,30 i odds på den raka ettan. Det innebär att spelbolagen tror Lejonen vinner vid 43 procent av tillfällena och det tycker jag är något skevt under rådande förutsättningar. Jag kryssar i ettan.

Växjö - HV71: Hemmaseger @ 1,52

Tävling: SHL
Plats: Vida Arena
Tid: 19:00

Sista stoppet sker i Växjö då toppen mot botten-mötet mellan Lakers och HV71 ska spelas. Hade gästerna fortsatt haft något att tabellmässigt spela för hade jag faktiskt varit försiktig med att trycka in spikettan i Vida Arena då jag gillat det som HV visat upp på slutet. Jag tycker att Lindboms gäng i mångt och mycket spelade stabilt mot Örebro senast och såg defensivt ganska solida ut. Jag tror ändå att i och med Malmös seger samma kväll så dämpades stämningen inom gruppen markant. Chansen att undvika kvalspel får anses kört och detta kommer att sätta sig i gästernas huvuden.

Växjö å sin sida slåss för sin fortsatta plats som ett topp 2-lag. En position som längre in i slutspelet kommer att göra nytta. VLH är också extremt stabila på egen is och har bara vid tre av 24 tillfällen framför hemmapubliken lämnat utan poäng i år.

Lakers har vunnit sex raka hemmamatcher mot HV71 och höstens strid mellan klubbarna slutade 6-1 till värdarna. Samma storlek på siffrorna tror jag inte det blir nu men visst luktar det väldigt mycket etta om detta småländska möte. Över 1,50 i odds är med tanke på förutsättningarna riktigt bra.

Trippeln

Leksand - MoDo: MoDo +1,5 @ 1,80
Linköping - Timrå: Hemmaseger @ 2,28
Växjö - HV71: Hemmaseger @ 1,52

Totalt odds: 6,26


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip