Kvartsfinaler från SHL och Hockeyallsvenskan står på torsdagens meny och därmed finner jag en del intresse av att blicka mot dessa fajter i mitt trippel-bygge. Två olika former av målspel står för dörren där jag bland annat är sugen att gå emot strömmen och panga överlinan i Växjö. Tokigt kanske men värdet går inte att förbise. Båda lagen gör minst två påsar i Mora är ett annat lir som ser bra ut på förhand. Vi öppnar med ett spel från Karlstad då jag tror Rögle inledningsvis ska kunna stå emot FBK.

Färjestad - Rögle: 1:a perioden: Rögle +0,5 @ 1,54

Tävling: SHL-slutspel
Plats: Löfbergs Arena
Tid: 19:00


Det är dags att dra igång slutspelet på allvar. Åttondelsfinaler i bäst av 3 i all ära men när kvartarna drar igång så är det slutspel på riktigt ändå. Rögle gick riktigt starkt på slutet av grundserien i och med tre raka vinster och kunde därefter också ganska bekvämt stänga ner Timrå i första knockout-fasen. Insatsen i Ängelholm var stabil och uppe i Medelpad tycker jag att skåningarna kontrollerade tillställningen väl. Det som framförallt är tydligt är att Rifalk växt på slutet i sin målvaktsroll och framåt har stjärnorna med Everberg, Abols i bräschen fått betydligt bättre stäm.

Färjestad kliver in i slutspelet som den stora favoriten. Jag tror också att FBK över sju matcher löser RBK men samtidigt ska vi ändå ha respekt för gästerna som dessutom får en, i mina ögon, perfekt resa in i kvartsfinalen. Till skillnad mot tidigare år så sitter inte åttondelsmatcherna “kloss” med nästa knockout-fas och Bandyklubben har fått tillräckligt med återhämtning för att på allvar kunna utmana i Löfbergs Arena. Mitells gäng lider kanske inte av ett längre uppehåll men man ska ändå vara medveten om att mer än en vecka utan matcher kan påverka, åtminstone inledningen av denna serie och match.

Jag tycker att Rögles pluslina i första perioden är småfin och nog ska de grönvita från södern orka hålla FBK stången inledningsvis.


Växjö - Luleå: Över 4,5 mål @ 1,99

Tävling: SHL-slutspel
Plats: Vida Arena
Tid: 19:00

Växjö mot Luleå är nästa kvartsfinal som står för dörren i SHL-slutspelet och vi får därmed en repris från i fjol. Gemensam nämnare för dessa herrskap är ett gediget försvarsspel i fokus där vi sällan får se matcher trampa iväg till några högre målmässiga höjder. Att Växjö däremot är målsnåla överlag framåt är i år en mindre myt. Faktum är att bara Färjestad (176) gjorde fler mål i grundserien jämfört med Lakers (162).

Luleå lyckades mot Örebro bara peta in fem påsar totalt över tre möten. Sett till helheten är det ändå svårt att förbise Björnarnas oförmåga att pressa in puckar i nät och visst fanns det en del oflyt samt en extremt skicklig Jonas Arntzen som stod på huvudet flera gånger om då Luleå attackerade. Jag tror inte att Luleå kommer att vara lika målsnåla i denna serie som mot Närke-klubben.

Svenska Spel skickar upp över 4,5-linan till odds precis söder om dubbla pengar. Något som i skrivande stund gör spelbolagen bäst i klassen. Ett sådant spel vill jag därför inte missa.


Mora IK - AIK: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,82

Tävling: Hockeyallsvenskan-Slutspel
Plats: Smidjegrav Arena
Tid: 19:00


Vi stänger igen butiken med ett häftigt hockeyallsvenskt kvartsfinalmöte från Mora. AIK lyckades vinna båda matcherna i Stockholm med 4-1 efter att Bibeau storspelat i målet och Gnaget varit genomgående solida. Jag är väldigt imponerad av hur de svartklädda tagit sig an uppgiften och masarna har inte bara i slutspelet haft problem med Gynge och gänget utan också i grundserien.

Hermanssons dalkarlar måste hitta på något snabbt nu om inte detta ska glida de rödklädda ur händerna. Lycktvis är spelet på hemmaplan extremt bra. 15 av lagets 16 senaste matcher har slutat med seger. Enda plumpen är givetvis AIK i början av februari.

Jag är inte säker på att MIK vinner denna fajt men mer än en balja framåt ska ändå värdarna mäkta med att mata in och det tror jag också att gästerna är kapabla till. BLGM2M är ett spel som betalar över 1,80 i odds och därmed klart spelbart. Mora snittar 39 skott (37 och 41) per match i Stockholm och med denna typ av frekvens av avslut är det faktiskt orimligt att inte fler puckar trillar in för Ljunggren, Persson och gänget. Målspelet i Dalarna blir sista inslag på kupongen.


Trippeln
Färjestad - Rögle: 1:a perioden: Rögle +0,5 @ 1,54
Växjö - Luleå: Över 4,5 mål @ 1,99
Mora IK - AIK: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,82

Totalt odds: 5,59


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip