Det är dags för slutspelshockey igen! Fotbollen får som bekant stå lite i skymundan denna vecka då framförallt SHL:s kvartsfinaler öppnar med matcher torsdag och fredag. Taco-kvällens dubbla fajter från Svenska Hockeyligan har möjlighet att bli riktigt häftiga. Lite målspel och annat gott finns i siktet. TV-pengen är placerad så nu kör vi!

Frölunda - Leksand: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,90

Tävling: SHL - Slutspel
Plats: Scandinavium
Tid: 19:00

Det kommer bli ett otroligt drag i Göteborg under fredagen. Underteckad är givetvis på plats och en utsåld arena väntas. Enligt rykten finns omkring 2500 leksingar i hallen vilket kommer lyfta Scandinavium till en kokande kittel. Leksand reser sydväst med full trupp. Challe Berglund gick under onsdagen ut med att Anton Lindholms tidigare skadekänning inte ska vara så farlig och sedan tidigare är också Jon Knuts tillbaka. Knuts lirade som bekant också sista matchen i grundserien.

Masarnas konstanta problem med att vinna matcher i ett slutspel är återkommande och ett spöke som vilar över de blåvita. Jag har också svårt att se LIF triumfera här men däremot är jag helt inne på att detta inte behöver bli någon återhållsam duell. Faktum är att jag är inne på det motsatta. Samtidigt som dalaklubben har en uppsjö av skickliga offensiva pjäser så är Rönnbergs gäng inte så väldigt mycket sämre. Ruohomaa är givetvis sugen på att skjuta sina gamla kamrater i sank och Fribergs säsong i stort har varit brutalt bra. Jayden Halbgewachs tränar vad det verkar fullt dessutom.

Att båda lagen ska kunna peta in minst två puckar var tycker jag känns som ett småkul spel. Jag har väldigt svårt att se Cehlárik, Elvenes, Kloos, Lang, Östman och gänget kliva ifrån med mindre än ett mål var 30:e minut och givetvis finns det inte på kartan att masarna står emot Frölundas offensiv utan att droppa in puckar bakåt. Ett bra spel att peta in på trippeln helt enkelt.

Skellefteå - Linköping: Först till 2 mål: SAIK @ 1,55

Tävling: SHL - Slutspel
Plats: Skellefteå Kraft Arena
Tid: 19:00

För Linköping handlar väldigt mycket om att inte dra på sig onödiga utvisningar i norr. Det är såklart lättare sagt än gjort. Skellefteå är kända för att dra igång ett tungt tempo tidigt och med tanke på hur galet bra Ohlssons gäng varit i just special teams så tror jag inte att Pudas frånvaro spelar sådär jättestor roll. Sandin Pellikka har också verktygen att panga in påsar.

Även om jag ritat upp LHC som en skräll på Powerplay-kupongen och jag tror faktiskt att Cluben har kapaciteten att utmana över 60 minuter så är det ändå ett först till-spel som jag lockas av på oddset. Min spontana tanke på hur värdarna kommer ta sig an denna uppgift är att det blir full fart framåt tidigt och ett försök till att slå knock på besökarna redan i den första perioden.

SAIK först till två mål känns på förhand givet och till nästan 1,60 i odds är det ett spel jag inte vill missa.

Oskarshamn - HV71: Bortaseger @ 2,34

Tävling: SHL - Playout
Plats: Be-Ge Hockey Center
Tid: 19:30

HV:s vändning borta mot Oskarshamn kan mycket väl vara det som krävdes för att rädda Jönköpings-klubbens säsong. Brännströms sena kvittering i tredje och avgörandet i sudden är blytunga påsar. Oket hade nog behövt segern senast tror jag. Den uppförsbacke som nu finns att bestiga är brant, galet brant.

Jag tyckte ändå att IKO gjorde en bra match som helhet. Filanders mannar vann bland annat xG:n (dryg 3,6 mot HV:s 2,6). En del chanser skapades i både PP och i spelet fem mot fem. Skärpan saknades i viss mån trots allt och nog spelar det roll att Rydén vaktade kassen istället för Langhamer. Tjecken hade inför matchen lämnat Sverige av personliga skäl.

HV71 kändes spetsigare senast ändå och har också ett par spelare som sticker ut. Möjligen kan Lindboms mannar nu också ta ner axlarna en aning i och med 2-1-ledningen i matcher och spela mer avslappnat. Raka tvåan betalar över 2,30 just nu och det tycker jag är spelvärt.

Trippeln

Frölunda - Leksand: Båda lagen gör minst 2 mål @ 1,90
Skellefteå - Linköping: Först till 2 mål: SAIK @ 1,55
Oskarshamn - HV71: Bortaseger @ 2,34

Totalt odds: 6,94


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip