Blackhawks gästas av Flyers. Två lag som är borta från slutspelet, men det här är normalt en tuff outing mellan två klassiska lag. Blackhawks kommer med två raka förluster emedan Flyers vann senast i natt mot Penguins på ett övertygande sätt. Grejen är den att (se exv Avalanche) de klara slutspelslagen vilar sina bästa spelare inför stundande slutspel, vilket gör en del matcher svårbedömda. MEN Flyers har kört med sina unga spelare över den sista tiden för att ge dem en chans att få känna på hetluften i NHL. Det har sett riktigt bra ut.

Jag kommer spela på att det totala antal mål i matchen landar på under 6 till oddset 2,07 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Jag gillade det jag såg av Flyers match mot Penguins igår. Härlig intensitet bland det yngre gardet som borgade för en stabil och snygg seger. Flyers valde att spela med hela sex rookies och det var en succéfylld afton. Noah Cates stod för tre poäng och var i stort sett fläckfri i sin outing. Imponerande.

2. Det var kul att se Flyers unga defensiv steppa upp samtidigt. Attard, Högberg coh Zamula hade fram till igår totalt 20 NHL-matcher innanför västen, men de spelade som de hade 120 matcher i bagaget. Riktigt bra och lovande.

3. Jag måste också nämna att goalie Martin Jones skötte sig bra. Han motade 37/38 skott. I afton mot Blackhawks tror jag svenske Felix Sandström får chansen igen. Flyers testar sina yngre spelare och har gjort det med den äran.

4. Blackhawks kommer med två raka förluster. Över ett längre spann har de förlorat hela 12 av 14 matcher och är inne i en riktigt dålig period. Det finns ingen mojo i offensiven. De skjuter för lite. Får anstränga sig hårt för att ens komma i skottläge.

5. Blackhawks powerplay har varit genant usel över de senaste fem matcherna. Totalt 30 minuter i spel fem mot fyra och har under den här tiden fått ihop tre hyggliga chanser. Tre (!). Det funkar inte. Alls.

När jag ser på den här matchen utifrån statistik, dagsform och energi har jag väldigt svårt att se att lagen skall producera över 6 mål, vilket gör att underspelet är tilltalande. Jag tror det kommer bli en OK-hockeymatch, men inte mer. Lagens yngre spelare får en chans att visa upp sig och den chansen kommer de ta, men det kommer inte bli många mål.

Jag spelar under 6 mål till oddset 2,07 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip