Fredagskväll och vi ska kika närmre på slutspelet i Hockeyettan där Borås på hemmaplan går för att göra processen kort med Alvesta. Det var återigen klasskillnad när lagen möttes tidigare i veckan och man ska ännu en gång vara stora favoriter.

Borås har jag blandat in många gånger de senaste veckorna och det med mestadels stor framgång. Senast i match ett i kvalet var man aningen ”feg” när man bockade i inklusive övertid/straffar då resultatet tillslut blev en storseger med hela 6-1. Tittar man på tabellen så kan man tro och tycka det borde vara en jämn fight, men Borås målskillnad imponerar stort i vårserien. Det ”nya” Borås med alla nyförvärv är helt klart ett lag som kan gå längre än många tror. Dessutom har den meriterade och rutinerade målvakten Konstantin Barulin också hittat en härlig slutspelsform. Ettan känns given för min del här och nykomlingen Alvestas resa bör ta slut ikväll.

Alvestas resa tar slut idag

Nykomlingen Alvesta har stått för en fin säsong oavsett vad som sker i kvällens match. Man har tagit många lag med storm och man har satt sig i en fin sits inför nästa säsong. I regel brukar lagen som kommer ifrån Hockeytvåan nere i söder hålla ganska bra klass och det har vi här fått ännu ett bevis på. Deras kanske största problem är nog att man haft en ganska tunn och skör trupp, vilket man säkerligen kommer att försöka förbättra och bredda till nästa säsong. Grundkapaciteten är bra, men man behöver lite mer djup. Oavsett så ska man vara stolta över det man presterat över tid, men till kvällens match mot ett starkt Borås tror jag helt enkelt tåget går.

Jag tror det vankas semester för gästande Alvesta och jag tror också att Borås springer iväg tillslut och därav testas Borås att vinna med minst två mål till oddset 1.75 hos bet365 . Insats håller jag till lite över medel.

Insats: 3/5
This is the stats tab
This is the post tip