Vi kliver in på årets sista novembersöndag och det med en hel drös av matcher från Hockeyettan. Jag kommer kika närmre på matchen mellan Borås och Kallinge där hemmalaget inte alls kommit upp i den nivå man vill samtidigt som att gästande KRIF har en väldigt bra chans att nå Allettan.

Kallinge har idag chansen att ta ett rejält grepp om den sista allettanplatsen och med tanke på formen så tycker jag chanserna till detta är väldigt goda. Man kliver in till den här matchen med fyra raka segrar och ett självförtroende som är på topp. Man har de två senaste matcherna slagit starka lag som Kristianstad och Troja samt att man enbart släppt in fem mål på de fyra senaste vinsterna. Det är klart att KRIF kanske börjar hitta tillbaka till gamla forna KRIF när man var ett topplag igen. Jag tyckte redan innan säsongen att Kallinges lagbygge såg ganska spännande ut och den senaste tiden har vi fått det bekräftat. Sebastian Borg är även inlånad från Kalmar, vilket såklart spetsar truppen ytterligare och nu när han har ett par matcher i benen med laget så är han förmodligen nu ännu mer hemma med deras sätt att spela.

Borås utan sin nyckelspelare

Borås har haft en tuff säsong och ligger hela nio poäng bakom KRIF i tabellen och av allt att dömma så kommer man att få spela fortsättningsserien när denna serie är slut. Förra säsongen kom Borås lite som en överraskning för många och man tog sig också längre än förväntat. Man hade spelare om spelade på toppen av sin förmåga och det är väl det som är skillnaden till denna säsongen. Konstantin Barulin har inte varit lika stabil i kassen och gamle Anders Eriksson har blivit ett år äldre. Den kanske största besvikelsen är väl Henrik Eriksson som var fruktansvärt bra förra säsongen, men har hittills inte varit på samma nivå. Han är dessutom skadad för tillfället, vilket såklart drar ner Borås kvalité ytterligare.

Borås fick stryk i matchen i höstas borta mot KRIF med 2-1 och jag tycker som sagt inte chanserna ser bättre ut denna gång, trots att man har fördel av hemmaplan. Med en nyckelspelare skadad och en form som inte går åt rätt hål så tycker jag det är fördel KRIF här. Jag kommer utan tvekan att välja att gå på bortaseger här och det gör jag med en lite högre insats denna gång och vi kör moneyline, vilket innebär att övertid/straffar dessutom är inräknat ifall det skulle behövas. Pinnacle har i skrivande stund bäst odds, 2.16.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip