Borås har haft en tuff inledning och har inte tagit så många poäng som man trott. Ikväll är det dags för jumbomöte och Tyringe är på pappret en ganska lämplig uppgift och förhoppningsvis har man bra chans till att få lite utdelning. Det finns flera varianter på detta spel, men jag fastnade för denna marknad helt enkelt.

Borås ligger på näst sista plats i tabellen med endast två inspelade poäng på fem matcher. Med det så är man åtminstone två poäng före motståndaren ikväll och för mig ska det bli en ganska enkel seger. Borås har ändå mött rätt bra motstånd såhär långt och att man har lite poäng kanske inte är något som man ska lägga så stor vikt vid. Man har mött topplag i princip rakt igenom och det är väl bara matchen hemma senast mot Alvesta som får ses som ett riktigt plattfall. I vilket fall så har man ett helt okej lag på pappret, men är absolut inte lika starka som man var förra säsongen. Oavsett så har man kvar ett gäng rutinerade herrar och deras två toppar Henrik Eriksson och Anders Eriksson håller fortfarande en väldigt hög nivå och bara väntar på att det ska få lossna. En match som idag är ett perfekt läge för det när seriens absolut svagast lag kommer på besök.

Tyringe åker ur

Om Borås haft det kämpigt i inledningen så har Tyringe haft det ännu värre. Noll poäng och en målskillnad på 6-25 på fem matcher är inget man med stolthet vill visa upp. Laget är dessutom klart starkare på hemmaplan än vad man är på bortais, vilket således återigen borde bli en tuff match idag. Tyringe har alltid harvat i botten och varit en klubb som haft en smärre kris i många säsonger. Ryktet går att det är en dåligt skött förening och känslan är väl bara att det är en tidsfråga innan dem åker ur Hockeyettan igen. De har en tendens att värva ihop ett lag som klarar sig tillslut, men med den truppen dem har nu så kommer dem inte klara sig kvar. Ikväll vinner de absolut ingen match mot ett heltaggat och revanschsuget Borås och frågan är återigen bara hur mycket man förlorar med.

Borås har god chans ikväll, men jag har lite svårt att sia om hur mycket och hur de vinner matchen. I vilket fall så fastnade jag för ett spel som jag definitivt tror jag klarar och det är att man ska göra minst fyra mål för att få tillbaka insatsen och fem mål eller fler för vinst. Fyra mål ska man klara och skulle bli förvånad ifall de inte kommer upp i det antalet. Jag inkluderar övertid/straffar, men det finns givetvis lite andra typer för den som vill testa. Lite högre insats här!

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip