Två lag som möts för andra gången den här säsongen, senast blev det vinst med 6-3 för Tampa, men nu har vi andra förutsättningar.

BRUINS (5-3-1): Boston började säsongen med några riktigt bleka insatser, framförallt försvarsspelet var under all kritik. Men nu har man lyckats rada upp tre raka vinster och de senaste sex matcherna har man bara en förlust i overtime (5-0-1).
Man har imponerat framförallt på bortais där man är obesegrade med 4-0-0. Igår bortaslog man Florida med 3-1 när Tuukka Rask bestämde sig för att bara släppa en puck förbi sig. Ikväll väntas Jonas Gustavsson få starten, han har vunnit båda sina starter den här säsongen.

Trolig starter: Jonas Gustavsson (2-0-0 / 89.6 % / 2.50 GAA)


LIGHTNING (5-4-2): Fjolårsfinalisten Tampa Bay har inte riktigt fått den start man hade förväntat sig. De tre senaste matcherna (0-2-1) har man även haft extremt svårt med målskyttet, man har bara gjort ett mål under dessa tre matcher.
Kaptenen Stamkos har fortfarande inte kommit överens med klubben om en kontraktsförlängning, det ryktas om att han inte kommer överens med coach Jon Cooper.

I övrigt har man ett par tuffa avbräck på forwardssidan, Paquette och Drouin saknas. Även Tyler Johnson är tveksam till spel. Med Johnson borta skulle man sakna en tredjedel av sin top 6 vilket knappast skulle underlätta sökandet på en målskörd.

Trolig starter: Ben Bishop (5-4-1 / 91.3 % / 2.40 GAA)


Tampa har vilat ett par dagar och tar emot ett stekhett Bruins som spelade igår. Jag tror Bruins kommer försöka spela tight och hoppas på några chanser i powerplay (ligans bästa PP med 35.5 %). Bruins snittar 4.00 mål framåt per match, lyckas man hålla tätt bakåt vinner man matchen.


Bruins är det klart formstarkare laget och bör ges en 50/50 chans att vinna ikväll på bortaplan. Oddset 2.45 på Bruins ML på Betsafe är väldigt högt och plockas med 4/10 units.

Följ mig på twitter för fler spel, @NHLpleppan.

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip