Boston Bruins - Buffalo Sabres

Goalies: Rask (confirmed) vs Ullmark (probable)

Boston Bruins siktar på att studsa tillbaka till det vinnande spåret ikväll mot ett B2B Buffalo Sabres.

Boston Bruins har varit ett riktigt medelmåttigt lag senaste tiden där man vinner i snitt varannan match. Laget är 5-5-0 senaste 10 matcherna, och det märks att Bruins saknar sin stora och viktiga center Patrice Bergeron. Med honom i laget ser jag Bruins som ett topplag men just nu bär Krejci väldigt mycket ansvar och är inte lika bra som Bergeron i förstacenterrollen. Bruins kommer senast från en 5-3 förlust mot Pittsburgh Penguins. En match jag tyckte Bruins spelade mycket bra. Man skapade mycket chanser och spelade enkelt där man tog pucken till mål. Man fick iväg hela 51 skott på mål och utifrån corsi statistik borde Bruins vunnit matchen. Penguins hade en ledning men Bruins kom ikapp till 3-3 när matchen stod och vägde. Denna gången fick Pens in 4-3 efter mål från Guentzel vilket blev avgörande. 5-3 i öppen kasse.

Buffalo Sabres har kommit ner på jorden igen efter att man varit totalt ostoppbara under stora delar av november. Laget hade bland annat 10 raka vinster i ryggen och toppade NHL. Någon som jag inte tror nån trodde skulle vara möjligt. Det är dock inget snack om att Sabres är ett betydligt bättre hockeylag i år och man är i mina ögon ett stabilt mittenlag där man kommer slåss om den sista slutspelsplatserna när vi går mot slutet av grundserien. Sabres är 4-3-3 senaste 10 matcherna vilket betyder att man tagit poäng 7/10 senaste matcherna vilket ändå får ses som godkänt. Dock spelade man en mycket tuff match mot Washington Capitals igår där man föll med 4-3 efter straffar.

Om vi tittar på nattens match då så tycker jag främst B2B Sabres kommer få det tufft. Detta eftersom man spelade en låååång match igår och en väldigt intensiv sådan. Detta bör tagit ut sin kraft på Sabres som nu möter ett fysiskt starkt Boston Bruins. Detta tillsammans med att man troligtvis vilar Hutton och spelar Ullmark gör att Bruins på hemmais bör ha mycket bra chans att studsa tillbaka till vinnarspåret. Bruins brukar ha bra koll på Sabres och vunnit de 7/10 senaste mötena och man krossade Sabres i säsongen första möte med klara 4-0. Tror man har bra chans att upprepa detta och jag spelar därför

Match: Boston Bruins - Buffalo Sabres
Spel: 1
Odds: 2.06
Insats: 4/7u
Bolag: Nordicbet , Betsafe , Betsson
Spelstopp: 23:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip