Boston Bruins - Edmonton Oilers

Goalies: Rask (confirmed) vs Talbot (probable)

Boston Bruins har verkligen hittat formen och laget radar för tillfället upp vinster. Man har just nu 4 raka segrar efter att man senast besegrade Pittsburgh Penguins med 4-3 på hemmais. Bruins har visat upp en soliditet som varit deras framgång under bortamatcherna senast. Senast mot Penguins började man även matchen riktigt starkt med fina kombinationer som Penguins försvar inte kunde försvara sig mig. Detta gav även utdelning. Dock tappade man spelet lite i andra och tredje perioden och jag tycker Penguins var det bättre laget sett över de två sista perioderna. Bruins framgång har till stor del bestått av att Anton Khudobin spelat otroligt bra, och varit den klart bättre målvakten sedan Rask skada. I natt så har dock Rask fått förtroendet igen efter att helt enkelt varit bänkad av sin kompanjon. Frågan är om han tar chansen efter att sett knackig ut hela säsongen?

Edmonton Oilers är laget som hade de högsta förväntningarna på sig inför säsongen, men som totalt floppat. Dock besitter laget kvalité och är McDavid och Draisaitl på spelhumör kan man i sina bästa studer vara ostoppbara. Laget har som sagt inte levererat i år och haft tunga perioder men efter vinsten mot Detroit Red Wings där man verkligen spelade ut trodde iallafall jag att man skulle kunna få igång en vinstsvit. Dock blev det återigen en besvikelse senast då man föll mot Buffalo Sabres med 3-1 och nu började det bli viktigt för Oilers att samla poäng om man inte ska tappa för mycket mot sina konkurrenter i divisionen som bara verkar vinna och vinna för tillfället.

I natt startar alltså Tukka Rask i mål för Bruins. Detta är någon som i vanliga fall är standard, men som Anton Khudobin spelat ser jag detta som något negativt för Bruins del. Tukka har tydligt haft problem med självförtroendet i år och efter en skada har han nu stor press på sig att leverera dirket. Man möter ett Edmonton som har kvalité om man bara får till spelet från början och jag tror laget är rejält revanschsuget från förlusten mot Sabres senast.

Lägg där till att Oilers har haft riktigt bra statistik mot Bruins senaste åren då man sopade mattan av de förra året med 2/2 vinster. Oilers har dessutom vunnit de senaste 5 inbördes mötena.

Nej jag gillar att man får Oilers som stora underdogs här då jag ser matchen som jämnare än sådan. Jag kommer därför gå lite tyngre på Oilers i natt och hoppas att Rask inte gör en omänsklig match.

Jag spelar alltså

Match: Boston Bruins - Edmonton Oilers
Spel: 2 money line
Odds: 2.12
Insats: 4/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 23:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick



Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip