Boston Bruins - Montreal Canadiens

Goalies: Rask (confirmed) vs Price (confirmed)

Vi har ett riktigt klassiskt möte i natt när de två original six lagen Boston Bruins och Montreal Canadiens ställs mot varandra för fjärde gången den här säsongen. Hittills har Bruins vunnit två av mötena och Montreal ett. Frågan är vem som drar längsta strået i natt mellan dessa klassiska lag.

Boston Bruins har varit riktigt stabila på slutet och man har vunnit 7 av de 10 senaste matcherna man spelat. Sedan Winter Classic där man bjöd på riktigt bra hockey har lagt radat upp segrar och man levde vidare på den fina våg man hade där. Den största faktorn till Bruins framgång har faktiskt varit en spelare som jag varit väldigt kritisk mot den här säsongen. Målvakten Tukka Rask verkar hittat sin forna storform och är rena rama väggen. Detta visar på riktigt mental styrka då han tidigare under säsongen hade mycket misstag och bjöd på mål. Nu har han varit 5-0-0 sina fem senaste starter och inte minst hela 95.4% i mål vilket är oroligt starka siffror. Senast slog Bruins topplaget Toronto Maple Leafs med 3-2 vilket visar igen vilken nivå man spelar på för tillfället.

På andra sidan i natt gästar ett Montreal Canaidens som varit väldigt intressant denna säsong. Man har inte ett speciellt attraktivt lag men man bjuder på offensivt spel som heter duga. Habs vill spela med fart och är offensiv skickliga. Senast dock så visade man upp starkt defensivt spel, och inte minst fantastiskt målvaktsspel från storstjärnan Carey Price som kanske är påväg att hitta storformen. Price likt Rask har inte alls varit lika stabil i år men har senaste tiden börjat prestera på riktigt hög nivå. Han var egentligen den största anledningen till att Habs nollade offensivt starka Colorado Avalanche senast i 3-0 seger på hemmais.

Detta är alltså fjärde mötet mellan lagen i år och jag tycker man får ge Bruins fördel här och man bör vinna. Dock tror jag inte det kommer bli någon lätt match då Montreal såg riktigt stabila ut mot Avs. Man höll Avs främst till ”utsidan” och då gångerna man kom in så spelade Price riktigt stabilt. På samma sätt verkar Tukka Rask hittat formen och jag tycker vi har en matchup som bör kunna bli målsnål precis som det varit i samtliga möten mellan lagen denna säsong (0-4 Bruins, 2-3 Bruins och 0-3 Montreal).

Bruins kommer sätta tempot i matchen och troligtvis pressa på i början men med dessa målvakter i storform tycker jag vi har riktigt fin chans på en ny tajt match. Hade faktiskt inte blivit förvånad om vi sett 5.0 linan här vilket varit väldigt sällsynt denna målrikt säsong. U5.5 fick vi och till över 2 gånger pengarna är väldigt spelvärt enligt mig. Spelas därför med insats av det tyngre storleken. Ska vi säga 2-2 efter FT?

Nattens spel blir alltså

Match: Boston Bruins - Montreal Canadiens
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 2.02
Insats: 5/7u
Bolag: Unibet , 888sport , LeoVegas
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip