Boston Bruins - New York Islanders

Goalies: Rask (confirmed) vs Lehner (probable)

Väldigt intressant match i natt när topplaget NY Islanders gästar Boston Bruins för en tuff match. En matchup som hemmalaget till vardags brukar gillar, men i natt har vi lite ombytta roller.

Boston Bruins ligger just nu fyra i sin division vilket betyder att man behöver kriga om wild card platserna för slutspel. Man har just nu ett relativt stabilt försprång mot Buffalo men för Bruins del så behöver man verkligen hitta spelet om man inte ska börja dippa. Detta lyckades man någorlunda senast då man vann med 1-0 borta mot Washington Capitals och vann för första gången på 14 möten mot de regerande Stanley Cup mästarna. Bruins spel var riktigt solid hela matchen och höll Caps till få riktigt farliga målchanser och när väl lägena skapades så såg Rask riktigt stabil ut.

NY Islanders är laget som gått från botten till toppen. Med sin nya tränare Barry Trotz så har laget verkligen fått i ordning på försvarsspelet vilket varit huvudnyckeln till lagets framgångar. Man toppar Metropolitan Division före Pittsburgh Penguins vilket säger en del om hur bra man är just nu. Som sagt så är försvaret nyckel för Islanders som på sina 5 senaste matcher endast släppt in 6 mål. Robin Lehner har höjt sig samtidigt som han konstant får hjälp av sina backkollegor. Senast slog man LA Kings med 4-2 i en rätt jämn match där avgörandet kom sent i tredje perioden. Efter att Kings vänt ett 0-1 underläge så gjorde Islanders desamma sista 7 minuterna av matchen med 3 mål på kort tid.

Nu till mötet då. Detta är en matchup som jag följt väldigt många år. Islanders är ett lag som vanligtvis har väldigt svårt för Bruins tunga spel. Bruins har därför haft bra statistik mot laget och vunnit de 8/10 senaste inbördes mötena. Dock tycker jag vi har andra förutsättningar i natt där Islanders är det lag som visat upp bäst spel och stabilt försvarsspel. Bruins har haft problem, men senast gjorde man en fläckfri match defensivt vilket också gav de segern. Jag ser två lag som kommer respektera varandra här och två lag som känns stabila bakåt. Därför tror jag att vi kommer få en riktigt tajt och jämn match. Tycker också det finns värde på Islanders men gillar inte att Bruins brukar ha lätt för laget. Kommer därför gå på underspelet i matchen så nattens spel blir

Match: Boston Bruins - NY Islanders
Spel: Under 5,5 mål
Odds: 1.87
Insats: 3/7u
Bolag: Betsafe , Nordicbet , Betsson
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip