Boston Bruins - St Louis Blues

Goalies: Rask (probable) vs Binnington (probable)

Dags för Game 2 i årets Stanley Cup final. Det är Boston Bruins som tagit hem game 1 och skaffat sig en 1-0 ledning i matchserien efter att stått för en stark vändning från 0-2 underläge.

Boston Bruins har hela detta slutspelet sett riktigt stabila ut och man har mycket välförtjänt tagit sig till Stanley Cup final. St Louis Blues har verkligen haft en turbulent säsong där man i början inte alls såg speciellt starka ut men under sista tredjedelen av säsongen vuxit till Western Conference mest solida lag. Detta belönades med att man hittat formen inför slutspelet och har under hela Stanley Cup varit riktigt starka, inte minst defensivt.

I Game 1 så var såklart Bruins klara favoriter då man enligt mig har ett lite tyngre lag, och dessutom hemmaisfördel. Men det var St Louis som började bäst efter att Brayden Schenn gjort 1-0 i första perioden och lagets stora stjärna Vladimir Tarasenko utökat i andra perioden. Men Bruins vek inte ner sig utan man svarade upp starkt och kvitteringen kom också innan andra perioden var över. Momentumet skiftad till Bruins fick också in 3-2 i början av tredje perioden. Man kontrollerade matchen efter och kunde sätta spiken i kistan 4-2 i öppen bur och fullborda vändningen.

I natt så väntar Game 2 och jag förväntar mig en liknande matchbild i natt förutom att Bruins lär vara mer förberedda från start. Blues har hela säsongen varit riktigt stabila defensivt och man bör nog vilja kontrollera Bruins i början av matchen då man vet hur tunga de är på hemmais. Jag förväntar mig ett organiserat Blues som bör kunna hålla tajt defensivt och jag gillar därför linan U5.5 mål i en vanligtvis tajt matchup. Nattens spel blir därför

Match: Boston Bruins - St Louis Blues
Spel: Under 5,5 mål