Äntligen är det dags för nedsläpp i kvalserien där sex lag gör upp om en plats till Hockeyallsvenskan nästa säsong. Två av seriens stora favoriter möts redan i första matchen och det är två offensivt skickliga lag som står på banan, vilket såklart leder oss till ett överspel.

Brödernas säsong har varit lite av blandad karaktär där man ena stunden spelat otroligt vacker och framgångsrik ishockey, medans man andra gånger inte alls kommit upp i nivå. Nu står man ändå här i en kvalserie och det har varit målet från starten av säsongen. Ska vi sammanfatta Brödernas/Väsbys trupp med ett ord så är det "attack". Laget har en otrolig potential när det gäller det offensiva spelet när man spelar på topp och kanske kan det bära hela vägen om spelet defensivt håller. Det är väl den största frågan om man nu klarar av att hålla siffrorna nere bakåt när man nu möter fem andra riktigt bra lag. Väsbys akilleshäl skulle jag ändå säga att målvaktsposten är, även om Victor Olsson klivit upp en nivå sista tiden. Linus Ryttar är en bra och rutinerad målvakt, men har inte levt upp till de förväntningar han har på sig.

Hudiksvall har seriens mest kompletta offensiv

Jag har skrivit ett annat inlägg där mycket av det handlar om Hudiksvall och dess chanser till att äntligen lyckas att ta sig upp. De har ett rutinerat gäng som de flesta har varit med förr och spelat denna typ av matcher och de har också ett gäng som valt att stanna i Hudiksvall för att just ta upp laget till Hockeyallsvenskan. Man har alla möjligheter i världen att lyckas denna gång och lite likt Brödernas/Väsby så är den största frågan om de orkar hålla ihop det defensivt? Framåt kryllar det av klasspelare.

Christoffer Jansson, Alexander Bjurström och Jesper Wiberg är Hudiksvall ledande femma. Det är troligtvis hela seriens bästa kedja och säsong efter säsong så sprutar de in poäng. Som jag skrev ovan så kryllar det av kvalité offensivt i detta Hudiksvall och samma även på backsidan när det gäller den offensiva skickligheten. Förmodligen klarar man av att vara såpass spelförande att man inte alltid blir straffade bakåt, men som sagt så är det stora frågetecknet om målvakterna pallar hela vägen in till mål.

Det är mycket kul att det drar igång och jag gillar tanken direkt med att det finns potential till mål. Jag spelar över 5.5 mål i premiären mellan B/V och Hudiksvall till oddset 1.91 hos Unibet och det med en insats lite över medel.

3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip